Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

17. 01. 2019. 19:50 >> 19:23

LALOŠEVIĆ PORUČIO

Građanska akcija vrijednija nego odluke parlamenta

Građanska inicijativa protiv sječe stabala u suštinskom smislu bila je vrijednija nego brojne odluke koje je barski parlament donosio u prethodnom periodu ili će ih donositi, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Većina čempresa u dvorištu barske Gimnazije „Niko Rolović“ posječena je, a policija je privela nekoliko građana.

Odbornik SNP-a u Skupštini opštine Bar Vasilije Lalošević, rekao je da je bunt građana Bara protiv sječe borova i uništavanja gimnazijskih amfiteatara bila jedinstvena inicijativa pokreta "Građanska akcija".

"Ta koja je bez ikakve političke konotacije osvježila Bar i dala nadu da u ovom gradu postoji hrabrost, mladalački bunt i vizija grada punog solidarnosti, ekonomskog blagostanja i prosperiteta", poručio je Lalošević.

Nažalost, dodao je on, ta iluzija o postojanju poštovanja prema svojim građanima i njihovom demokratskom nastojanju da kroz dijalog iskažu svoje ideje, jutros se raspršila uz zvuke motornih testera.

"U potaji prohladnog barskog jutra, rukovodstvo opštine Bar i investitor Ministarstvo obrazovanja, pokazali su koliko im je stalo do građanskih inicijativa. O brojnom prisustvu pripadnika policije izlišno je govoriti, pa se valja zapitati jesu li ovako angažovani u borbi protiv brojnih pošasti društva", naveo je Lalošević.

Ova građanska inicijativa je, smatra on, u suštinskom smislu bila vrijednija nego brojne odluke koje je barski parlament donosio u minulom periodu ili će ih donositi.

"Kulturne manifestacije, umjetnički performansi koje su ovi mladi ljudi osmislili, davali su jedan plemeniti i avangardni ton čitavoj takozvanoj čempres revoluciji", rekao je Lalošević.

On je ponovio da su svi bili za izgradnju vrtića, ali ne na toj lokaciji s obzirom na to da se uništava višedecenijski simbol mladosti Bara, kultno mjesto dvorišta gimnazije, na kojem su generacije odrastale.

"Pogotovo zato što u Baru postoji mnogo drugih, povoljnijih lokacija. Tako se obistinila naša slutnja da će neki loši đaci barske gimnazije uništiti ono što su stvarali oni najbolji", zaključio je Lalošević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније