Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 08. 2013. 14:24 >> 14:32

PRVI KONTIGENT

Stigli kontejneri za kamp na Koniku

Američka ambasada u Podgorici isporučila je danas kontigent od 16, od ukupno 100 kontejnera, koji će biti svakodnevno dopremani sa Kosova u Podgoricu, u okviru donacije za poboljšanje smještajnih uslova u Kampu Konik 2, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

 

"Operativni tim za koordinaciju i praćenje aktivnosti postavljanja kontejnerskog naselja, formirao je komisiju za prijem i procjenu oštećenja, koju čine predstavnici Vojske Crne Gore i Direkcije za imovinu. Kontejneri će biti privremeno locirani u krugu kasarne 'Masline' do završetka neophodnih opravki i obezbjeđenja potrebnih sadržaja za njihovo funkcionisanje ( klima, kreveti, dušeci, ormari)", navode iz Vlade.

Ističe se i da je premještanje kampa Konik 2 projekat Vlade Crne Gore i Ambasade USA u Podgorici, kojim će se obezbijediti povoljniji uslovi za život 350 žitelja ovog naselja.

"Sve aktivnosti oko postavljanja novog kontejnerskog naselja vršiće Direkcija za javne radove, uz obezbijeđena sredstva od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja i Ministarstva finansija. Današnjoj, prvoj isporuci kontejnera prisustvovali su predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja, Uprave za zbrinjavanje izbjeglica, Vojske Crne Gore i Ambasade SAD u Podgorici", saopšteno je iz Vlade, uz napomenu da je rukovodilac Operativnog tima Željko Šofranac zahvalio na donaciji i ukazao na značaj tog Vladinog projekta, koji treba da bude realizovan za najugroženija lica romske populacije u kampu Konik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније