Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 08. 2013. 14:57 >> 11:23
1

KRŠILI RED I MIR

Procesuirane 32 osobe zbog nereda na Paradi

Crnogorska policija identifikovala je 32 osobe za koje se sumnja da su narušile javni red i mir tokom održavanja Parade ponosa u Budvi, i protiv njih je podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

 


Policija sumnja da su te osobe, među kojima je i šest maloljetnika, tokom održavanja Parade, od 11 sati i 20 minuta do 14 sati, narušile javni red i mir u većem obimu nepristojnim ponašanjem, grubim vrijeđanjem, vikom i skandiranjem.

Službenici Centra bezbjednosti Budva su, prenijela je Mina, Područnom organu za prekršaje podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv:

Iz Uprave policije je saopšteno da se sumnja da je 28 osoba prekršilo javni red i mir, nepristojnim i bezobzirnim ponašanjem.

Navodi se da su taj prekršaj počinili N.A. (19), M.K. (16), M.C. (16), D.I. (17) iz Cetinja, S.Č. (19) i G.M. (22) iz Nikšića, D.Ć. (26), R.L. (16), A.H. (18), B.M. (28), A.L. (38), i A.H. (22) iz Berana, N.B. (30) i S.T. (48) iz Podgorice, kao i R.Š. (29) iz Rožaja.

Policija je zbog istog prekšaja podnijela zahtjev za pokretanje krivičnog postupka protiv Budvana D.O. (27), N.K. (20), V.Š. (16), I.J. (21), S.K. (49), D.L. (34), M.T. (60), Z.Č. (42), D.B. (25), S.B. (46), R.V. (61) i V.V. (35) i protiv M.M. (59) iz Bara.

Protiv R.G. (24) iz Plava, M.K. (22) i Đ.Đ. (17) iz Budve podnijet zahtjev za pokretanje krivičnog postupka zbog osnovane sumnje da su se nepristojno ili bezobzirno ponašali i grubo vrijeđali.

Policija će protiv N.P. (23) iz Podgorice pokrenuti postupak jer je ometao i omalovažao službena lica u vršenju dužnosti.

Iz Uprave policije su podsjetili da su njihovi službenici na dan održavanja Parade postupali po planu obezbjeđenja tog događaja i da su, angažovanjem optimalnog broja policijaca, spriječeni incidenti u većem obimu.

„Bezbjednosna situacija prije, tokom i poslije održavanja manifestacije je, uzimajući u obzir manje incidente, bila na zadovoljavajućem nivou, zahvaljajući pravovremenom reagovanju policijaca“, navodi se u saopštenju.

Policija je, kako se dodaje, tokom trajanja Parade, konstantnom intervencijom i upotrebom sredstava prinude, štitili učesnike manifestacije potiskivajući agresivne osobe i sprječavajući pokušaje napada.

„Dva lica, tokom trajanja javnog okupljanja, su zadobila lakše tjelesne povrede od predmeta bačenih iz mase. Tokom trajanja Parade ponosa nije bilo teže povrijeđenih lica“, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније