Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Mina/RTCG.me ]

18. 01. 2019. 12:27 >> 17:44
24

NEMA SASLUŠANJA

Škrelja: Knežević objavljuje budalaštine

Odbor za bezbjednost i odbranu nije podržao zahtjev da se na sjednici tog tijela kontrolno saslušaju čelnici Vrhovnog državnog tužilaštva, Specijalnog državnog tužilaštva, Uprave policije i Agencije za sprječavanje korupcije, povodom informacija koje je saopštio vlasnik Atlas grupe Duško Knežević.

Protiv je bilo sedam članova Odbora iz vladajuće koalicije, dok je za glasao poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić.

Članovi Odbora su ocijenili da su državni organi odmah reagovali, odnosno da je tužilaštvo najavilo da će preduzeti sve mjere kako bi se utvrdile činjenice.

Klub poslanika SDP-a zatražio da se na sjednicama odbora za bezbjednost i odbranu i za politički sistem pravosuđe i upravu saslušaju Ivica Stanković, Milivoje Katnić, Veselin Veljović i Sreten Radonjić.

Krivokapić je na sjednici Odbora za bezbjednost rekao da je neophodno institucije prozvati da rade bolje svoj posao.

"Ne mislim da rade dobro. Možda bih rekao da rade dobro kad bi ih čuo. Niko ih nije optužio i osudio ali neka pokažu pred javnosti kako rade i šta. Dajemo im šansu da se afirmišu", rekao je Krivokapić.

On smatra da je ovo prilika za konsenzus.  "Nema izbora i nema potrebe da se grabe jeftini politički poeni. Prilika da postignemo konsenzus kao i da nam zajednički cilj budu pravda i zakon", poručio je Krivokapić.

Predsjednik Odbora, Obrad Stanišić nije saglasan da su prvo reagovale članice EU nego institucije Crne Gore, kao i da su aktivnosti parlamenta neupitne.



Njen partijski kolega Luiđ Škrelja je ocijenio da je prerano da se traži kontrolno saslušanje i da treba pustiti državne organe da rade svoj posao. Škrelja je za Kneževića kazao da se radi o "djetinjastom, nekarakternom ponašanju, jednog sujevjernog i izgubljenog čovjeka, koji snabdijeva crnogorsku javnost budalaštinama".

Šreklja je kazao i da je to slušaj nezabilježen u crnogorskom tradicionalnom društvu.

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS), Marta Šćešanović smatra da Skupština nije nadležna za ovaj postupak i da je Tužilastvo reklo da ce preuzeti sve radnje i mjere da se utvrde činjenice.

"Ne vidim razlog da se održi kontrolno saslušanje. Da nisu državni organi djelovali i najavili da će utvrditi činjenice onda bih podržala incijativu. Državni organi su odmah reagovali i ne stoje razlozi da podržimo ovu inicijativu", poručila je Šćepanović.

I poslanik Socijaldemokrata, Boris Mugoša, smatra da inicijativa nije opravdana. 

"Takva inicijativa bila bi opravdana ukoliko državni organi ne bi preuzimali nikakve radnje ili, na primjer, dugo rade a nema nikakvih rezultata", kazao je Mugoša.

Miodrag Vuković iz DPS-a smatra da u ovoj fazi događaja nema mjesta skupštinskoj raspravi. 

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније