Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ TVCG ]

19. 01. 2019. 12:24   >>  15:19

VUKČEVIĆ APELUJE

Postići dogovor da bi Sudski savjet funkcionisao

U toku je drugi oglas za izbor članova Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

Na potezu je Skupština, a predsjednik Sudskog savjeta Mladen Vukčević apeluje na političke predstavnike da postignu dogovor, kako bi ova važna institucija funkcionisala u punom kapacitetu.

Iz CDT-a apeluju da na vrijeme počne dijalog o izboru novog VDT-a kome mandat ističe ove godine, kako bi se izbjegla situacija koju smo imali sa Sudskim savjetom, budući da je i u tom slučaju neophodna dvotrećinska podrška u Parlamentu.

“Ja ne znam da li su oni nešto radili što javnost nije imala priliku da vidi, ali iz ovoga što vidimo javno da se dešavalo, možemo slobodno da kažemo da na strani političkih aktera uopšte nijesmo vidjeli dovoljno truda da se dođe do odgovarajućeg rješenja i da se poštuju Ustav u zakoni, a ne da se oni mijenjaju svaki put kad imamo neku političku prepreku”, poručila je direktorica CDT-a Milica Kovačević za TVCG.

To pitanje ipak je jednostavnije, napominje Vukčević, jer se kriza u ovom slučaju može prevazići određivanjem vršioca dužnosti.

Tanja Perović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније