Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 01. 2019. 12:41   >>  15:02 83

ČAĐENOVIĆ PRVI DO KRSTA

Amfilohije: Kosovo je srce Crne Gore

Mitropolija crnogorsko-primorska i ove godine je organizovala plivanje za Časni krst na sastavcima Morače i Ribnice. Prvi do krsta doplivao je Goran Čađenović, a najbrža djevojka je bila Slađana Čuković.

Kako prenosi Antena M, plivanje za časni krst posmatrao je veliki broj građana, dok su neki od učesnika uzvikivali: "Kosovo je srce Srbije". 

Okupljenima se obratio mitropolit SPC Amfilohije.

"Blagoslov onima koji su plivali za časni krst, svi su pobjednici. Bog da blagoslovi Moraču i Podgoricu. Milo mi je što pjevate o našem Kosovu, samo treba da kažete da je Kosovo srce Crne Gore", kazao je Amfilohije.

Budva: Do Časnog krsta prvi doplivao Danilo Radonjić

Osveštavanje vode u Budvi bilo je kod marine, nakon čega je oko 80 plivača među kojima i djeca plivalo za Časni krst.

Do krsta je prvi doplivao 15-godišnji Danilo Radonjić, kojem je ovo prvi put da učestvuje.

Nikšićka crkvena opština prvi put je ogranizovala Bogojavljensko plivanje za Časnim krstom na Manitovcu u Nikšiću.

Više od 100 Nikšićana zaplivalo je za krstom, a prvi je do njega stigao Marko Mićović.

Baranin Tomo Pekić pobjednik je tradicionalnog takmičenja u plivanju za Bogojavljenski krst koje je crkvena opština Bar organizovala danas u podne na plaži ispred Dvorca kralja Nikole, javlja Barski portal.

HN: Do krsta prvi vaterpolista Nikola Radonić

U tradicionalnom plivanju za Bogojavljenskim krstom, koji organizuje Crkvena zajednica Herceg Novi, učestvovalo je 48 plivača među kojima ove godine i tri žene.

Do krsta prvi je doplivao vaterpolista Nikola Radonić, kojeg je paroh Živan darovao zlatnikom.

Srebrnim medaljonima, koje je priložio Savo Damjanović, darovani su Jasna Marić, kao najstarija takmičarka i Nemanja Motika, kao najmlađi učesnik. Jasna je prošle godine osvojila ovo prizanje, dok je Nemanja kao najmlađi darovan i 2015. godine.

Miloš Maslovarić iz Kruševa pobjednik je u plivanju za Krst časni, koje je povodom hrišćanskog praznika Bogojavljenja, organizovano danas na Limu u Bijelom Polju.

Пратите нас на

Коментари83

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније