Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

19. 01. 2019. 16:24   >>  15:56 3

BEGOVIĆ ZA RCG

"Netačni navodi o zaradama advokata, tražićemo kaznu"

Navodi Sudskog savjeta o novčanim iznosima isplaćeni pojedinim advokatima angažovanim po službenij dužnosti, neistiniti su, kazao je za Radio Crne Gore predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović.

 

"Službenik Sudskog savjeta je obmanuo javnost, dao potpuno pogrešne informacije i na taj način nanio štetu određenom broju advokata", istakao je on.

Begović je drugi na spisku na kome je, prema podacima Sudskog savjeta za pet godina isplaćeno 272.000 eura.

"Pozvao sam Sudski savjet i sekretara Sudskog savjeta i upozorio sam ga da su te informacije potpuno pogrešne. Jer se na tom spisku nalaze predmeti koji se ne odnose na odbrane po službenoj dužnosti, nego su to nadokanade koje pripadaju okrivljenima koji su oslobođeni u sudskim postupcima, koji su imali izabrane advokata. Tako da je sud dužan da im nadoknadi sve troškove koje su imale tokom tog postupka i taj iznos isplaćuje se iz budžeta Sudskog savjeta", objasnio je on.

Begović je istakao da će advokati insistirati da se kazni službenik koji je medijima dao informaciju bez provjere.

Radmila Đurišić iz Službe za odnose sa javnošću Sudskog savjeta za RCG je istakla da je ta institucija postupila po mišljenju Agencije za zaštitu ličnih podataka.

"Danas smo i vidjeli reakciju Advokatske komore i advokata. Sekretarijat Sudskog savjeta i nadležne službe će pristupiti detaljnijoj analizi i raščlanjivanju knjigovodstvenih interpretacija podataka koje smo dali", istakla je on.

Predstavnik Agencije za zaštitu ličnih podataka Radenko Lacmanović je naglasio da je mišljenje Agencije da se mora znati ime i prezime advokata koji su i koliko zaradili primili novca od građana, odnosno iz budžeta.

Nena Drašković, RCG

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније