Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Bokanews; Objavila: M.M ]

21. 01. 2019. 10:18 >> 09:47

KOMUNALCI U TIVTU

Dotrajala oprema za održavanje čistoće

Komunalno preduzeće Tivat suočava se sa problemom dotrajale ili nedovoljne opreme za redovno održavanje čistoće grada. Zato su iz menadžmenta te opštinske firme već najavili da bi, ukoliko se stanje ubrzo ne popravi, komunalci teško mogli odgovoriti svim izazovima u predstojećoj turističkoj sezoni.

Iako je Opština Tivat u prethodne tri godine Komunalnom kupila 5 novih većih i manjih kamiona za odnošenje komunlanog, odnosno gabaritnog otpada, jednu mikro-smećaru za uske gradske ulice, Komunalno pogotovo ljeti, ima problem sa nedostatkom vozila za odvoz smeća. Trenutno ta firma raspolaže sa ukupno 38 raznnih vrsta vozila, prosječne starosti skoro 14 godina, a od čega je 8 smećara i 2 tzv.autopodizača. Većina tih vozila je stara ili je nedovoljnog kapaciteta. Komunalci imaju i problem što je na jedinoj polovnoj autočistilici sa kojom raspolažu za čišćenje velikih površina u gradu, nastao težak kvar koji se ne isplati popravljati, a i jedina njihova kombinovana građevinska mašina bez koje je nezamislivo održavanje kanala, puteva i sličnog, potpuno je dotrajala i više je van funkcije nego što se može koristiti. Komunalno ne posjeduje ni sopstvenu autocisternu za pranje ulica i zalivanje zelennih površina nego za te svrhe koristi jednu od neadekvatno opremljenih cisterni Vatrogasne jedinice.

Ljetnje gužve na putevima, udaljenost deponija na Možuri, odnosno Cetinju koje Komunalno Tivat koristi, te više nego trostruko uvećanje broja ljudi koji tokom ljeta borave u Tivtu a sa time i količine otpada koje oni proizvode, rezultira time da je mehanizacija Komunalnog preopterećena i dovedena do krajnih granica naprezanja.

„Sa aktuelnim stanjem i brojem opreme, ne možemo garantovati da ćemo tokom naredne turističke sezone uspjeti da pružimo aktuelni nivo usluga i grad održavamo čistim i urednim. Stoga smo pripremili plan najhitnijih nabavki nedostajuće opreme i očekujemo da nas Opština finasijski podrži da makar nešto od toga kupimo prije početka sezone“- kazao je izvršni direktor Komunalnog Vlado Đukić.

On je najavio da bi nabavka za Komunalno najhitnije potrebne nove opreme koštala oko 280 hiljada eura i podrazumijevala bi kupovinu nove kombinovane građevinske mašine, polovne autočistilice i tri polovna kamiona za odnošenje smeća – nosivosti od 23 do 25 tona, a koji su većeg kapaciteta od postojećih koji mogu ukrcati maksimalno do 16 tona. Uprkos tome što je to traženo u javnoj raspravi tokom izrade budžeta Opštine za 2019.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније