Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

22. 01. 2019. 08:40   >>  08:11

CENTAR ZA AUTIZAM

Za deset mjeseci imali 9.000 tretmana

Za deset mjeseci u Centru za autizam obavljeno je više od 9.000 tretmana djece, koji su uključivali multidisciplinarni pristup logopeda, defektologa, psihologa, psihijatara...

 

Govoreći o učincima Centra direktorica Nađa Ševaljević istakla je da je zadovoljna radom ustanove na čijem je čelu.

"U proteklih deset mjeseci bilo je preko 9.000 tretmana djece, koji je uključivao logopede, defektologe, psiloge, psihijatre", istakla je Ševaljević u našem Jutarnjem programu.

Istakla je da centru nedostaje defektologa, a trenutno je u centru 22 zaposlenih.

"Imamo devet psihologa, četiri defektologa, jednu socijanu radnicu, šest fizioterapeta, uključujemo fizijatra dva puta sedmično, neuropsihijatri dolaze iz Beograda i Novog Sada jednom mjesečno", kazala je Ševaljević.

Ona je pojasnila da četiri neuropsihijatra rade tokom vikenda, dok su u toku sedmice raspolaganju stručnjaci Instituta za bolesti djece.

Govoreći o uzrastu djece u Centru za autizam, Ševaljević je rekla da su većinom djeca uzrasta preko godinu dana pa nadalje.

Najaktuelniji su stimulativni tretmani, stimulacija ranog zrazvoja i govorno jezičke smetnje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније