Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

22. 01. 2019. 15:28   >>  14:56 1

KATIĆ I KEMP

Institut i bolnica Meljine da zadrže zdravstvenu funkciju

Interes građana Heceg Novog je da Institut „Simo Milošević“ i bolnica Meljine zadrže zdravstvenu, odnosno funkciju zdravstvenog turizma i unaprijede djelatnosti, saopštio je predsjednik te Opštine Stevan Katić na sastanku sa britanskom ambasadorkom Alison Kemp.

Kemp se na sastanku interesovala za pitanje privatizacije Instituta i kazala da sa pažnjom prati te procese.

Katić je upoznao Kemp o aktuelnim dešavanjima u vezi sa ta dva važna preduzeća.

Iz Opštine Herceg Novi su saopštili da su u fokusu prvog zvaničnog razvogovora Katića i Kemp bili potencijali za razvoj grada, vizija lokalne uprave, aktuelni i planirani projekti i pitanja privatizacije Instituta i bolnice Meljine.

Kemp je ocijenila da je Herceg Novi grad značajnih potencijala, čiji razvoj treba da bude pažljivo planiran.

Govoreći o aktuelnim investicijama u oblasti turizma, Kemp je dodala da je u komunikaciji sa britanskim turoperatorima došla do zaključka da su gužve na granici sa Hrvatskom i registracija boravka prepreke daljem razvoju.

„Imajući u vidu da gosti iz Velike Britanije u Herceg Novi stižu sa dubrovačkog aerodroma, učesnici sastanka su se složili da je neophodno riješiti pitanje ljetnjih gužvi na granici sa Hrvatskom, na šta će Ambasada Velike Britanije nastojati da skrene pažnju“, dodaje se u saopštenju.

Katić je rekao da britanski turisti na godišnjem nivou ostvare između 15 hiljada i 20 hiljada noćenja u Herceg Novom i da se nada povećanju tog broja u narednim godinama.

Katić se posebno osvrnuo na otvaranje novih hotela visoke kategorije i marina na teritoriji hercegnovske opštine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније