Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

22. 01. 2019. 18:33   >>  18:08

BAKOVIĆ PORUČIO

Neprihvatljiv svaki pritisak i napad na novinare

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Šućko Baković čestitao je novinarima i ostalim medijskim radnicima 23. januar – Dan novinara Crne Gore,istakavši da je država ne smije da prihvati bilo kakav pritisak I napade na novinare.

 

Na dan izlaska prvog broja lista Crnogorac, on je podsjetio na značaj koji mediji imaju u ostvarivanju ljudskih  prava i sloboda, unapređenju vladavine prava i ostalih važnih činilaca društava razvijenih demokratija.

“Za dostizanje ovih ciljeva neophodna je snažna posvećenost države da u kontinuitetu podržava i promoviše medijske slobode kao i unapređuje razvoj pozitivnog medijskog okruženja. Tu se jasno, prije svega, misli na apsolutnu neprihvatljivost pritisaka i napada na novinare i opredijeljenost da se do kraja istraže svi dosadašnji slučajevi”, kazao je Baković.

On je podsjetio da bilo koje ograničavanje slobode medija ne ugrožava samo novinare već i samo društvo i zajednicu u cjelini.

“Takođe, ne smiju biti zanemareni ni ostali problemi i otvorena pitanja na koje ukazuju strukovni sindikati i udruženja, a koji obuhvataju poboljšanje radno-pravnog statusa i socio-ekonomskog položaja, u najširem smislu. Sa druge strane, javnost očekuje dosljedno poštovanje etičkih standarda i unapređenje kvaliteta medijskih sadržaja”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније