Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

23. 01. 2019. 10:30 >> 10:03
1

SNP CG

Nema demokratije bez slobodnog novinarstva

Socijalistička narodna partija Crne Gore (SNP) čestitala svim poslenicima javne riječi 23.januar, Dan novinara Crne Gore, uz nadu da će im sloboda izražavanja, borba za istinu i profesionalizam, biti ideja vodilja u budućem radu.

"Očekujemo da će se u narednom periodu poboljšati položaj novinarske branše u Crnoj Gori, što bi se ogledalo u, prije svega, regulisanom radnom statusu, povećanju plata i poboljšanju uslova rada", navodi se u čestitki.

SNP CG poziva nadležne državne organe da učine sve da prestanu pritisci, a pogotovo, napadi na novinare jer, kako su kazali, nema demokratije bez slobodnog novinarstva.

"Nažalost, u Crnoj Gori su česti napadi i drugi pritisci na novinare koji kritikuju vlast, govore o korupciji, organizovanom kriminalu i kršenju ljudskih prava, a da vinovnici napada ili pritisaka nijesu sankcionisani", kazali su.

Takva atmosfera nekažnjivosti, ističu, ugrožava ne samo novinare, već i društvo u cjelini.

"U takvoj situaciji, nema boljitka društvu, niti ga ima dok se ne privedu pravdi ubice i nalogodavci ubistva Duška Jovanovića, urednika lista 'Dan', koji je na oltar slobode medija dao i svoj život, ali i potpuno rasvijetle svi ostali slučajevi ataka na novinare", zaključuju iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније