Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

23. 01. 2019. 12:30 >> 12:00
1

KRIVOKAPIĆ PORUČIO

Društvo bez slobodne riječi ide u dekadenciju

Povodom Dana novinara, predsjednik SDP Ranko Krivokapić, saopštio je, uz čestitke svim medijskim poslenicima u Crnoj Gori, da društvo koje nije sposobno da afirmiše slobodnu i kritičku riječ bira jednoumlje i dekadenciju.

Kako je kazao, jednoumlje i dekadencija neminovno zahvataju sve pore društva, pretvarajući građane u puko sredstvo moćnika kojima su upravo slobodni mediji i slobodna javnost najveći neprijatelji.

"Sliku današnje Crne Gore vjerovatno najbolje ilustruje stanje u oblasti slobode medija i slobodnog medijskog iskaza. To stanje, po svim relevantnim međunarodnim dokumentima, počev od Izvještaja Evropske komisije, pa sve do američkog Fridom hausa i Reportera bez granica, karakteriše stalno nazadovanje koje se ogleda u napadima na novinare, raznim formama pritisaka i javnom brutalnom targetiranju kritičkih medija od najviših državnih zvaničnika" napominje se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je jasno da u zemlji u kojoj je po nalazima EU na djelu koncept "zarobljene države", i gdje imamo "organizovani kriminal i korupciju na svim nivoima vlade i administracije", najveću prijetnju predstavljaju slobodni mediji.

"Upravo oni razotkrivaju, razobličavaju, ogoljavaju sve tamne strane sistema, sve one aktere koji umjesto služenja građanima žele da budu njihovi tamničari, sve one koji od države svih nastoje da stvore imanje nekolicine. Bez slobodnih medija, novinara i uošte pojedinaca ova zajednica se ne može izboriti sa potrebom tzv. elite da ima kontrolu nad svim u ovoj zemlji, s njihovom pohlepom i gramzivošću i njihovim, najčešće uvezenim, kvazimedijskim fabrikama laži. Zato je pred slobodnim medijima i slobodnoj javnosti zadatak - da nikada ne odustane od stvaranja društva u kojem će biti nezamislivo sve ono što nas je kao društvo dominantno obilježilo u posljednje skoro tri decenije, a čemu kroz jasan prikaz svjedočimo baš ovih dana," zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније