Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

23. 01. 2019. 12:45 >> 12:16

U 2018.

Novinaru Anadolije nagrada za najbolju reportažu

Udruženje novinara Crne Gore uručilo je danas godišnje nagrade laureatima za 2018. godinu, među kojima i dopisniku Anadolije iz Crne Gore Adelu Omeragiću, koji je dobitnik godišnje nagrade za najbolju reportažu u 2018. godini.

 

Žiri Udruženja novinara Crne Gore u sastavu Milica Kralj, Đorđe Brujić i Goran Ćetković odlučio je da Adelu Omeragiću dodijeli Nagradu za reportažu "Boško Pušonjić", o rijetkom prirodnom fenomenu u Crnoj Gori, stablu iz kojeg izvire voda.

Reportaža je objavljena u februaru 2018. godine, prenijeli su je brojni mediji u regiji i izazvala je brojne pozitivne reakcije publike.

Udruženje novinara Crne Gore je na današnjoj svečanosti povodom 23. januara, Dana novinara Crne Gore, nagrade uručilo i Radiju "Svetigora“, koji je osvojio prvu godišnju nagradu, uredniku "Barskog portala” Milenku Jovanoviću, koji je osvojio drugu godišnju nagradu, i Zdravku Šakotiću, dopisniku Dana iz Herceg Novog, kome je pripala treća nagrada.

Nagrada za životno djelo, prema odluci žirija, pripala je novinarima Milanu Šćekiću i Slobodanu Vučiniću.

Dopisnik AA iz Crne Gore Adel Omeragić, rođen je 1988. godine u Gusinju. Osnovnu školu završio je u Gusinju, gimnaziju u Plavu, a diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Podgorici.

Novinarstvom se bavi od 2013. godine, kada je počeo raditi u "Dnevnim novinama", u redakciji za politiku. Početkom 2014. godine počeo je raditi kao dopisnik Regionalnog ureda Anadolu Agency kao za Balkan iz Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније