Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

23. 01. 2019. 14:50 >> 15:27
2

NAGRADE I NOVINARIMA

RTCG dobila povelju povodom jubileja

Svečanom akademijom na Cetinju obilježeno je 148. godina novinarstva u Crnoj Gori. Društvo crnogorskih novinara je na svečanosti nagradilo nabolje, a među nagrađenima su i četvoro kolega iz naše medijske kuce, dok je RTCG dobila povelju povodom jubileja.

Mediji su dio javnog života i kao takvi moraju biti glavni promoter kulturnih i demokratskih pootreba zajednice, uz stalno unapređenje i širenje slobode informisanja, istakao je na svečanoj Akademiiji povodom 148 godina novinarstva u Crnoj Gori predsjednik Društva crnogorskih novinara Nikola Vujanović. 

“Novinarima ostraje obaveza da odgovore na najbolji mogući način izazovima i iskušenjima koja ih čekaju. Ubjeđenja sam da crnogorski novinari za to imaju i snage i kapaciteta", kazao je Vujanović.

Nagrada Crnogorac za životno djelo, ove godinje pripala je novinaru u penziji Minji Bojaniću, koji je imao poruku za sve kolege.

“Mislim da se moramo okrenutzi onome što je temeljni zadatak, a to je blagovremeno, pravovremeno informisanje za istinitu informaciju za kvalitet koji će svakim danom biti samo bolji”, kazao je Bojanić.

Godišnju novinarsku nagradu dobili su Vlatko Simunović iz Pobjede, Ivana Jabučanin iz RTV Cetinje kao i kolege iz TV i RCG Marija Ivanović i Milutin Tomašević.

“Iako je nagrada personalna nadam se da je ovo i nagrada za kuću iz koje dolazim, jer je Radio Crne Gore najbolji elektronski mediji u državi. Posebna odgovornost je na Javnom servisu jer su naši poslodavci građani i ne smijemo ih iznevjeriti”, istakao je Tomašević.

Za najbolje mlade novinare proglašeni su Danilo Brajković iz Dnevnih novina, Bojana Kostić iz TV Nikšić i Ljiljana Bojović iz Radija Crne Gore.
“Velika je čast i privilegija dobiti nagradu od kolega koji su izgradili ime pod novinarskim nebom. Saznanje da prate moj rad, te da sam ispunila njihove kriterijume pruža mi veliko zadovoljstvo i predstavlja ohrabrenje i podsticaj da se dalje usavršavam. Trudiću se da opravdam povjerenje ljudi koji su me predložili i dodijelili mi ovo priznanje, na čemu im od srca zahvaljujem, ali i zbog naših kolega u Radiju uz čiju pomoć svakodnevno nadograđujem znanja o novinarstvu, pa je ovo i njihova nagrada. Profesionalizam, neophodan je u svakoj profesiji, a u novinarstvu je ključan. U to sam se uvjerila kada sam kao svršeni akademski muzičar prije nekoliko godina došla u Radio Crne Gore. Koliko god da uhu zasmeta neka loše otpjevana melodija, više zaboli pogrešna i neistinita informacija. Stoga sam se otkrivajući polako tajne posla trudila da tačnost i jednak odnos prema svima budu primarni u mom radu, o čemu sam i učila od naših kolega. Tako je vremenom novinarstvo za mene postalo ne samo zanat već i umjetnost, koja me svakodnevno oplemenjuje i obogaćuje ne udaljavajući me od primarnog obrazovanja", kazala je Ljiljana Bojović.  

Čedomila Đurđić, novinarka u penziji, dobila je nagradu za doprinos razvoju crnogorskog novinarstva kao i Veljko Jelenić za vizuelni izraz. Povelje povodom jubileja uručene su Pobjedi i RTVCG.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније