Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

23. 01. 2019. 18:43 >> 18:15

PRIBILOVIĆ - NIKOLIĆ

Uključiti UCG u polje sajber bezbjednosti

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović pokrenula je inicijativu za afirmaciju i konkretizaciju digitalizacije na crnogorskim univerzitetima.

Kako je saopšteno iz MJU, Pribilović se danas sastala sa rektorom Univerziteta CG prof. dr Danilom Nikolićem. 

“Na sastanku su dogovorene aktivnosti u cilju veće uključenosti Univerziteta na polju sajber bezbjednosti”, saopšteno je iz MJU.

Tema sastanka je uspostavljanje partnerstva Ministarstva javne uprave i Univerziteta CG kroz projekat digitalizacije na UCG,unapređenje pitanja digitalizacije u obrazovnom sistemu sa posebnim akcentom na univerzitete.

Pribilović je istakla da je digitalizacija prepoznata kao važan segment u evropskoj agendi i da na tome posebno insistira komesarka za digitalno društvo i ekonomiju Marija Gabrijel.

Takođe, ministarka je pohvalila napore Univerziteta i rezultate koji su ostvareni u prethodnoj godini, što je prepoznato i kroz svjetska rangiranja univerziteta i istakla zadovoljstvo, kao ministarka zadužena za informaciono društvo, što je UCG značajno pozicioniran u rangiranju svjetskih univerziteta po najboljim google scholar profilima, a koji se utvrđuje na osnovu broja citata.

Rektor Nikolić se zahvalio na inicijativi za produbljivanje saradnje, te istakao da Univerzitet sprovodi aktivnosti na planu digitalizacije nastave i administracije.

"Ministarstvo javne uprave u okviru svoje nadležnosti sprovodi projekte koji su značajni za digitalizaciju poslovnih procesa u Vladi Crne Gore. Takođe, u toku je izrada novog Zakona o elektronskoj upravi u cilju unapređenje zakonskih rješenja i unapređenju ambijenta u kojem će javna uprava biti servis građana i privrede na način da građani i privredni subjekti lakše komuniciraju sa javnom upravom”, kazala je Pribilović.

Imajući u vidu važnosti i kompleksnost procesa digitalizacije, sagovornici su se složili da je neophodno aktivno uključenje Univerziteta i da je njegova uloga od neprocjenjivog značaja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније