Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

24. 01. 2019. 07:16   >>  06:48 9

SASLUŠAN

Bivši direktor osumnjičen u aferi Muzej

Bivši direktor Narodnog muzeja Crne Gore na Cetinju Pavle Pejović osumnjičen je da je nesavjesnim radom omogućio da iz te ustanove nestane 2.900 predmeta, piše Dan.

 

Istragu o ovom predmetu vodi Osnovno državno tužilaštvo u Cetinju, gdje je Pejović saslušan u svojstvu osumnjičenog.

"Obavještavam Vas da se krivični predmet ovog tužilaštva formiran po krivičnoj prijavi podnosioca A.B. iz Cetinja od 17.10.2017. godine protiv odgovornih lica u Narodnom muzeju Crne Gore i Ministarstvu kulture Vlade Crne Gore nalazi u fazi izviđaja. U dosadašnjem toku postupka saslušan je u svojstvu osumnjičenog lica P.P. zbog krivičnog djela nesavjestan rad u službi iz čl.417, st.Z u vezi sa st.1 i 2 Krivičnog zakonika Crne Gore, kao i više lica u svojstvu svjedoka”, saopštio je Danu portparol i državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju Duško Milanović.

Prethodno, u toku istrage, tužilaštvo je od Osnovnog suda u Cetinju tražilo odobrenje da se izvrši pretres stana koji koristi Pejović, ali i Petar Ćuković, koji je prije njega bio na mjestu direktora Narodnog muzeja.

Tužilac je smatrao da bi se tokom pretresa njihovih stanova možda mogao pronaći dio nestalih predmeta. Ipak, po ocjeni suda, te pretpostavke nijesu bile dovoljne da bi se mogao izdati nalog za pretresanje stanova.

Pejović je tada za Dan kazao da nema veze sa nestankom predmeta, ali da se sada mora naći žrtveno jagnje.

“Pomisao da bi se ti predmeti mogli naći u mom stanu je obična glupost. Saslušavan sam jednom u tužilaštvu. To je smiješno. Ispravljanje 'krive Drine'. Država sad traži žrtveno jagnje za nešto što se desilo toliko godina ranije. Nikada nisam imao čak ni pomisao da počinim neku kriminalnu radnju”, kazao je Pejović.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније