Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina ]

24. 01. 2019. 18:14   >>  17:52

U NIKŠIĆU

Komunalna policija i NVO pokreću zajedničke akcije

Komunalna policija i dio nevladinih organizacija u Nikšiću organizovaće zajedničke akcije kojima bi doprinijeli poboljšanju bezbjednosti u saobraćaju i rješavanju ostalih problema građana iz nadležnosti te službe, dovoreno je na sastanku u tom gradu.

Načelnik Komunalne policije Novica Milović, rekao je da će se jedna od prvih akcija, pod nazivom “Plakat”, odnositi na uklanjanje reklamnih plakata i drugih obavještenja sa javnih površina koje narušavaju izgled grada, a koju će realizovati sa NVO “Alfa centar”.

“Volonteri „Alfa centra“ ukloniće te plakate, a Komunalna policija kažnjavaće nesavjesne građane koji imaju potrebu da se reklamiraju na takav način”, rekao je Milović nakon sastanka u toj opštinskoj Službi.

On je najavio i da će Komunalna policija u narednom period pripremitti i realizovati akciju „Pješački prelaz“ u okviru koje će kažnjavati vozače koji parkiraju automobile na mjestima označenim za pješake.

Komunalna policija posebno će se, prema riječima Milovića, pozabaviti rješevanjem problema sa kojima se u saobraćaju suočavaju osobe sa invaliditetom (OSI).

Drektor NVO "Alfa centra" Aleksandar Dedović, koji je bio i inicijator sastanka sa nadležnima u Komunalnoj policiji, ocijenio je da je ta služba jedna od najjačih i najvažnijih na lokalnom nivou.

“Kao i ostale službe, nažalost, podložna je različitim vrstama uticaja i korupcije, političke, rođačko- bratstveničke, komšijske i slično, ali u sadašnjem funkcionisanju Komunalne policije prepoznali smo iskrenu želju i namjeru da zakonske odredbe primjenjuju neselektivno”, ocijenio je Dedović.

Prema njegovim riječima, NVO su po svojoj “prirodi” most između građana i institucija na lokalnom i državnom nivou i trebalo bi da podrže aktivnosti Komunalne policije, u čijem funkcionisanju se sada u Nikšiću prepoznaju promjene, kako bi život u gradu bio što kvalitetniji i bezbjedniji.

Dedović je podsjetio da u Nikšiću postoji više od 400 NVO sa oko 100 različitih vrsta djelovanja ili nedjelovanja.

Direktor NVO ”Pro futuro”, koja organizuje i Bedem fest, Petar Šundić, iskazao je podršku radu Komunalne policije, kojom odnedavno rukovodi Milović.

“Kao partneri sjeli smo za isti sto kako bi ubuduće pružili ruku jedni drugima na dobrobit grada i realizovali neke volonterske akcije po kojima je Bedem fest i do sada bio prepoznat”, rekao je Šundić i akcenat dao posebno na akcije koje se odnose na osobe sa invaliditetom.

Sastanku u Komunalnoj policiji prisustvovali su i predstavnici Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore.

Komunalna policija realizovala je lokalnu akciju “Trotoar” tokom koje je od 10. decembra prošle do 10. januara ove godine napisala 677 prekršajnih naloga zbog kršenja Zakona o bezbjednosti saobraćaja, od čega su 534 kazne za nepropisno parkiranje na trotoarima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније