Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

24. 01. 2019. 19:43 >> 20:07
7

U ODNOSU NA BROJ STANOVNIKA

Strazburu se najviše žalili građani Crne Gore

Crna Gora je prošle godine bila lider po broju podnesenih predstavki građana Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, u odnosu na broj stanovnika.

Kako je saopšteno iz suda u Strazburu, Crna Gora je imala najviše novih predstavki, po broju stanovnika, deset puta više od evropskog prosjeka.

Na drugom mjestu, po istim parametrima je Srbija, slijede Bosna i Hercegovina, Lihtenštajn i Moldavija.

“Za Crnu Goru broj novih predstavki u 2018. godini bio je 318, što je više nego dvostruko više u odnosu na 138 pritužbu iz 2017”, saopštio je sud u Strazburu.

Zemlje sa najvećim brojem neriješenih slučajeva su i dalje Rusija, Rumunija, Ukrajina, Turska, Italija...

Za Crnu Goru je na početku 2019. ostalo 119 neriješenih slučajeva, što je značajno povećanje u odnosu godinu ranije, kada je bilo 80 neriješenih slučajeva.

"Za Crnu Goru, ukupan broj presuda donesenih između 1959. i 2017. godine bio je 50, a u 46 od njih je pronađeno najmanje jedno kršenje prava. Najveći broj kršenja se odnosio na dužinu trajanja postupka”, stoji u saopštenju suda u Strazburu.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније