Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

25. 01. 2019. 14:04   >>  13:35 2

SO CETINJE

Sjednica odložena zbog nedostatka kvoruma

Osma sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje ni danas nije održana zbog nedostatka kvoruma, ali i nemogućnosti Odbora za finansije da razmatra budžet grada za 2019. godinu i rebalans budžeta za prošlu godinu. Predsjednica Skupštine Maja Ćetković novi nastavak sjednice zakazala za 8. februar u 10 sati.

Predsjednik Odbora za finansije Miloš Ražnatović, ukazuje da kvoruma nije bilo zbog nedolaska nezavisnog odbornika Ivana Ivanovića, ali i dijela opozicionih odbornika.

"Ne mogu da shvatim ljude koji se pozivaju na dobrobit građana Cetinja, a da opstruišu rad organa koji rade u interesu građana" ističe Ražnatović.

On moguće rješenje situacije vidi u izmjeni Poslovnika Skupštine.

"Mi smo donijeli Statut Prijestonice kao krovni akt funkcionisanja grada, iz koga proizilaze svi ostali akti. Mislim da su već formirane komisije za izradu i dopunu svih akata koji proističu iz Statuta, tako da se sve to može u vrlo kratkom periodu riješiti, kako bi mogli na jedan kvalitetan način izaći iz ove krize" naglasio je Ražnatović.

Osim odbornika DPS-a na sjednicu je došao i odbornik Demokrata Danilo Mrvaljević, koji smatra da bi eventualne izmjene skupštinskih akata išle u korist vladajuće koalicije koja je, kaže, glavni krivac za trenutnu blokadu rada Skupštine Prijestonice.

"Ovo je zaista tužno i više je nego sramotno da se vladajuća većina ovako odnosi prema građanima Cetinja i da je u blokadi kompletan sistem. Godinu dana nemate ni jedan jedini rezultat osim dodjeljivanja plaketa i fotografisanja" kazao je Mrvaljević.

On je kolegama iz DPS-a i SD-a ostavio u Skupštinskoj sali transparent na kojem piše "OO DPS Ct i OO SD Migo uz tebe smo!"

M.Stanojević, Radio CG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније