Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 01. 2019. 19:19 >> 18:52

"INOVIRAJTE SVOJE SNOVE"

Rožajski učenici u globalnom projektu

Učenici Srednje stručne škole u Rožajama, njih 50, sa dva profesora engleskog jezika, Editom Šahman i Adilom Novalićem učestvuju u globalnom projektu „Innovate your dreams-2019” sa oko 18 hiljada učenika i nastavnika iz 60 zemalja svijeta.

 

Cilj projekta je da djecu pripremi za budućnost koja će po mnogome biti drugačija od sadašnjosti, to jest da pomogne učenicima da razumiju poslove u budućnosti. Projekat je zasnovan na popularnom istraživanju koje je zaključilo da “65% djece osnovno školske dobi, će na kraju završetka srednje škole raditi potpuno nove vrste poslova koje još ne postoje”.

Tokom projekta učenici od 7 do 16 godina će takođe učiti o industrijama koje su već započele sa novim planiranjem i radom na poslovima budućnosti. Kroz rad na projektu, takođe će stvoriti sliku o ulozi tehnologije u transformaciji svijeta.

Projekat će trajati 7 sedmica. Svake sedmice nastavnici i učenici će dobijati nove zadatke.

U ovoj prvoj sedmici projekta, učenici su oduševljeni, jer se rad sa njima odvija na drugačiji način od ustaljenog, manje se koristi knjiga, a više uči kroz igru i kreativni rad.

 Faruk Kalić, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније