Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Beta ]

28. 01. 2019. 19:17 >> 18:47

MAHMUDU ABASU

Palestinski premijer ponudio ostavku

Palestinski premijer Rami Hamdala ponudio je danas predsjedniku Mahmudu Abasu ostavku svoje vlade u trenutku kada Abas pokušava da formira novu koaliciju.

Abas je juče imenovao četvoročlani odbor iz svog pokreta Fatah da se konsultuje s političkim frakcijama o formiranju nove vlade, rekli su palestinski zvaničnici.

Zvanična novinska agencija Vafa javila je juče da je Fatah odlučio da formira političku vladu da zamijeni aktuelnu tehnokratsku vladu premijera Ramija Hamdale.

Hamdalina vlada formirana je 2013. poslije dogovora o podjeli vlasti s rivalskim Hamasom, koji kontroliše Pojas gaze. Ta vlada nije mogla da preuzme svoje pune dužnosti zbog velikih sporova s Hamasom.

Analitičari smatraju da su Abasovi napori u velikoj mjeri dodatni način da se izoluju njegovi islamistički rivali Hamasa. Hamdala stavlja svoju vladu na raspolaganje predsjedniku Mahmudu Abasu, rekao je portparol vlade u saopštenju.

Hamdala je već u junu 2015. ponudio ostavku svoje vlade ali ona nije realizovana.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније