Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 01. 2019. 17:05   >>  16:36

ROŽAJSKI GIMNAZIJALCI

Za liječenje Nikoline Baltić prikupili 1.000 eura

U okviru humanitarne akcije koju je pokrenuka grupa od oko 150 srednjoškolaca i studenata uz iz svih krajeva Crne Gore, pod nazivom "Karavan sreće", kako bi prikupili sredstva neophodna za liječenje Nikoline Baltić iz Mojkovca, koja se bori sa opakom bolešću - tumorom na kostima, učenici rožajske Gimnazije "30.septembar" organizovanjem raznih aktivnosti su obezbijedili oko hiljadu eura.

Prema riječima Delile Bećiragić, akcija je sprovedena u saradnji sa Centrom za kulturu te kafeima Skala, Elitte, Alcazar, Gastroli, Shisha bar Mia, Shisa bar Indigo, Central kafe, Sofiko market ETC-u i Ski centar Hajla.

"Zahvalni smo vlasnicima ovih lokala koji su dopustili da se u njihovim prostorijama postave kutije za prikupljanje novčanih sredstava i koji su takođe donirali novac za liječenje male Nikoline. Isto tako smo zahvalni i Centru za kulturu koji nam je omogućio projekciju fima u velikoj sali koja je na sreću bila dupke puna, jer je sav novac od ulaznica otišao u humanitarni fond", kazala je Bećiragić, naglašavajući da su kroz ovu akciju koja je trajala pet dana, uspjeli da prikupe više od 1.000 eura.

"Osim pomoći maloj Nikolini, naša akcija u koju su uključeni članovi učeničkog parlamenta naše škole na čelu sa Arijanom Musićem ima misiju podizanja svijesti o važnosti pomaganja onima kojima je pomoć potrebna, jer naše malo nekome mnogo znači. Želimo da ukažemo da se kroz aktivizam može doprinijeti prikupljanju značajnih sredstava, a ne samo putem SMS poruka. Na ovaj način smo htjeli da pokažemo da srca mladih u Crnoj Gori mogu da kucaju istim ritmom", kazala je Bećiragić.

Faruk Kalić, Radio crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније