Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B

29. 01. 2019. 16:06 >> 15:40
1

OPŠTINA BAR

Stojimo iza izgradnje vrtića u interesu djece

Opština Bar u potpunosti stoji iza projekta izgradnje vrtića u tom gradu, kako iz razloga suštinske, tako i formalnopravne prirode, saopštili su iz te lokalne uprave, navodeći da to ne znači da se Opština otuđila od svojih sugrađana.

Kako je saopšteno iz Službe predsjednika opštine, iskorišteni su svi mehanizmi participacije građana u odlučivanju.

"U prethodnoj deceniji na raspolaganju su bili mehanizmi učešća građana, kako kroz institut javne rasprave kada je predmetni planski dokument usvajan, a koji svojevremeno nije iskorišten, tako i kroz nedavnu raspravu na sjednici Skupštine opštine u vezi sa izgradnjom vrtića", kaže se u saopštenju.

Navodi se da, formalno-pravno gledano, Opština Bar nema mehanizama da samovoljno poništi sve odluke koje su ovim povodom donošene u toku prethodne decenije, a koje se problematizuju sada, kada su radovi u toku.

"To ne znači da se Opština otuđila od svojih sugrađana, već da svoje legalne i legitimne odluke temelji na procjeni šta je najveći javni interes", naglasili su iz Službe predsjednika.

Prema njihovim riječima, gradnja vrtića za prihvat više stotina djece jeste javni interes barske opštine, i tu nema nikakve dileme.

"Naša procjena da je to interes prije svega naše djece, ne znači da bilo ko negira postojanje uticaja na životnu sredinu", kaže se u saopštenju.

Svaki projekat, kako se navodi, nosi veće ili manje uticaje na okolinu.

"I zato će ovaj projekat, svojim arhitektonskim odrednicama i oplemenjivanjem prostora biljnim vrstama, u najvećoj mogućoj mjeri biti odraz odgovornog planiranja i gradnje", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније