Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 08. 2013. 22:40 >> 22:41

SVEČANI PRIJEM

Gazui:Likovna kolonija je potrebna Cetinju

Učesnici i organizatori II Cetinjske likovne kolonije bili su gosti ambasade Republike Francuske u Crnoj Gori.

 

Ambasadorka Francuske Dominik Gazui kazala je da joj je veliko zadovoljstvo što može ugostiti slikare i njihove prijatelje, naglašavajući da je likovna kolonija potrebna Cetinju kako bi slikarski duh koji gaji Prijestonica ostao da živi i bio još snažniji i izraženiji.
Ona je dodala da je inicijativa za pokretanje kolonije odlična  i najavila podršku u njenom daljem organizovanju.

Na kraju svečanog prijema kojem je prisustvovao i princ Nikola Petrović, organizatori kolonije uručili su ambasadorki Gazui primjerak serigrafije jednog od njenih učesnika, Radoslava Miloševića-Atosa.

Izložba radova nastalih na II Cetinjskoj koloniji biće,inače, organizovana u holu Nacionalne biblioteke Djurdje Crnojević, u petak, 23. avgusta, u 19 sati. Izložbu će otvoriti princ Nikola Petrović, a do 27. avgusta posjetioci će biti u prilici da vide 32 rada autora.

 

Milena Stanojević,Radio CG 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније