Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 01. 2019. 20:24 >> 19:58
5

RAKOČEVIĆ SMATRA

Britanski pasoš nije prepreka za izručenje

Kriminolog Velimir Rakočević kaže da britanski pasoš, koji ima predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, ne bi trebalo da bude prepreka za njegovo izručenje crnogorskim pravosudnim organima.

Nadležni su, kaže kriminolog Rakočević uradili sve, pa bi Velika Britanija trebalo da Kneževića Crnoj Gori izruči ubrzo, jer crvenu potjernicu ne može ignorisati, kaže, nijedna ozbiljna država.

"Konkretno govorimo o državi gdje se nalazi odbjeglo lice da je ona do sada prednjačila u smislu izručenja i vlastitih državljanja i da je čak prije uvođenja u evropski pravni sisitem ekstradirala svoje državljanje drugim državama. Pasoš ne može biti prepreka za ekstradiciju bilo koga ukoliko su ispunjeni svi uslovi za izručenje", kaže Rakočević za TVCG.

Sve države preuzele su obavezu da primjenjuju propise o međunarodnoj pomoći u krivičnim stvarima, a evrpski standardi nalažu efikasnost u postizanju ključnog cilja, a to je ,zaključuje Rakočević, suzbijanje teških krivičnih djela.

Dijana Drašković, TVCG

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније