Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

01. 02. 2019. 07:24 >> 06:54

MONTEFARM

Tender za vakcine vrijedan 3,1 milion eura

Zdravstvena apotekarska ustanova Montefarm objavila je javni poziv za nabavku svih vakcina za djecu i odrasle u vrijednosti do 3.151.225 eura.

U javnom pozivu Monteframa, u koji je Dan imao uvid, ističe se da će biti kupljeno 40.000 doza MMR vakcina za djecu i odrasle koje koštaju 398.000 eura.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje i Doma zdravlja Podgorica, u glavnom gradu je MMR-om nevakcinisano svako treće dijete uzrasta do tri godine (31,5 odsto), što je znatno veći obuhvat nego prije tri godine.

Iz Doma zdravlja Podgorica Danu je nedavno saopšteno da je u pedijatrijskoj službi Doma zdravlja Podgorica, proteklih godinu dana MMR vakcinom vakcinisano preko pet hiljada mališana. Na drugoj strani, prema posljednjim podacima Uprave za inspekcijske poslove, Zdravstveno sanitarna inspekcija je u 2018. godini podnijela 68 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv roditelja koji su odbili da vakcinišu svoje mališane, od čega 40 u Podgorici, jednog u Nikšiću, 24 u Beranama, tri u Ulcinju.

Montefarm za potrebe zdravstvenih ustanova, prema javnom pozivu, nabavlja 22 vrste vakcina.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније