Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

01. 02. 2019. 10:45 >> 11:11
3

MIGRACIJE U 2018.

Najviše napuštaju Bijelo Polje, Nikšić, Pljevlja...

Negativan migracioni saldo prošle godine imalo je ukupno 13 opština, uglavnom sa sjevera Crne Gore, pokazuju podaci MONSTAT-a.

Opštinu Bijelo Polje prošle godine napustilo je najviše, odnosno 580 stanovnika. U istom periodu najviše stanovnika, ukupno 1.418 doselilo se u Podgoricu, stoji u preliminarnim podacima MONSTAT-a.

Prema podacima MONSTAT-a, nakon Bijelog Polja, najveći odliv stanovništva desio se u Nikšiću, a taj grad napustilo je 290 građana, slijede Pljevlja odakle je otišlo 285 stanovnika, dok je Berane napustilo 262 građana.

Negativan migracioni saldo imale su i opštine Rožaje, odakle je otišlo 210 građana, Cetinje koje je napustilo 160, Mojkovac ima 140 stanovnika manje, a Plav 122.

Najmanje stanovnika otišlo je iz Kolašina, Šavnika, Plužina, Andrijevice i Žabljaka.

Podaci MONSTAT-a kažu da se lani najviše stanovnika doselilo u Podgoricu, čak 1.418, slijedi Budva koja ima 408 stanovnika više, Bar koji je lani dobio 175 stanovnika, kao i Tivat i Ulcinj u koji je doselilo 122, odnosno 100 građana.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније