Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

01. 02. 2019. 15:00   >>  14:34

7. MONTENEGRO PRAJD

Raspisali poziv za članstvo u organizacionom odboru

Kvir Montenegro i inicijalni Odbor Povorke ponosa LGBTIQ osoba raspisali su poziv za članstvo u organizacionom odboru Montenegro Prajda 2019, a prijave će trajati do 1. marta kada će početi pripreme sedme Povorke ponosa.

Kako je saopšteno iz Kvir Montenegra zainteresovane punoljetne osobe mogu se prijaviti popunjavanjem formulara koji je dostupan na linku: https://goo.gl/forms/qKfOIRKysfB2MAIE2.

"Pozivamo sve koji žele da utiču na svoj položaj u društvu, da se izbore za osnovna ljudska prava koja nam svima pripadaju i zauzmu jasan stav protiv opresivnih politika, diskriminacije i nasilja da se prijave i budu dio Organizacionog odbora sedme crnogorske Povorke ponosa - Montenegro Prajd 2019", navodi se u saopštenju.

Članovi Organizacionog odbora, kako je saopšteno, imaće priliku da učestvuju u odabiru teme i poruka, izradi transparenata, kao i organizaciji događaja za Neđelju ponosa.

"Takođe će imati priliku da učestvuju u osmišljavanju izgleda Povorke, organizovanju druženja i žurki i svega vezanog za Montenegro Prajd 2019, bez obzira na rodni identitet i seksualnu orijentaciju, bez obzira na to da li je neko pripadnik/ca zajednice ili prijatelj/ica i bez obzira na to da li je u mogućnosti da bude dio same Povorke", naveli su iz Kvir Montenegra.

Rok za prijavu članstva u Organizacionom odboru je od danas do 1. marta.

Šesti Montenegro Prajd, koji je održan prošle godine u Podgorici pod sloganom "Ne ljubimo lance", protekao je u znaku najbrojnijeg učešća LGBTIQ osoba, a iz Kvir Montenegra očekuju da će sedmi Montenegro Prajd biti najmasovniji do sada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније