Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 02. 2019. 20:10   >>  19:49 15

ZBOG MEDIJSKE HAJKE

Trifunović najavio tužbe

Ekspert za bezbjednost Darko Trifunović, kao doktor nauka i profesor na tri kontinenta najavio je tužbe protiv svih onih koji su, kako je kazao, prethodnih dana vodili medijsku hajku protiv njega, a koji su se prepoznali u njegovoj izjavi da se u Crnoj Gori vodi hibridni rat. Ovoga puta Trifunović otvoreno pita "Vijesti", zbog čega su sa portala naprasno izbrisani svi tekstovi o Dušku Kneževiću, kojima su punili novinske članke prethodnih punih deset godina. Naglašava, da je kompetentan sagovornik o poslovima Kneževića, jer je dio međunarodnog istražnog tima koji su angažovali advokati sa Kipra i porodice koje je, kako za Dnevnik kaže, Knežević zavio u crno.

Već nekoliko dana određeni krugovi u Crnoj Gori vode hajku protiv njega, kaže ekspert za bezbjednost Darko Trifunović. I to oni, koji su se, kako dodaje, prepoznali u njegovoj izjavi da se u Crnoj Gori vodi hibridni rat. Poručuje da neće dozvoliti da se bilo ko igra njegovim imenom i prezimenom jer je doktor nauka bezbjednosti koji predaje na tri kontinenta, pa će sve one koji ga predstavljaju drugačije - tužiti.

"Nijesam rekao imenom i prezimenom koji mediji u Crnoj Gori, koji građani i NVO, ko zapravo vodi hibridni rat, ali očigledno je da su se ti ljudi prepoznali. Protiv gospodina Duška Kneževića, ja sam čitao deset godina članke protiv njega od novinske kuće "Vijesti", i probao sam sinoć da nađem te članke, i nijedan od tih članaka nijesam mogao da nađem, i ovom prilikom želim da podsjetim gledaoce i građane CG, da određeni mediji u CG, koji sebe žele da prikažu demokratskim upiru u prste državnim medijima u CG, nikad me nijesu kontaktirali da čuju i moju stranu, šta ja imam da kažem kao međunarodno priznat ekspert. Pozivam uredništvo "Vijesti" da prestanu sa hajkom i propagandom, da prestanu da napadaju profesionalce i da ako mogu građanima Crne Gore javno objave odakle se finansiraju i ko iz zapravo finansira i da li njihove finansije dolaze iz Zapadnih zemalja," rekao je Darko Trifunović, stručnjak za bezbjednost.

Sve što je govorio, prepoznali su i u međunarodnoj zajednici, kaže Trifunović.

"Ono što sam ja rekao je vrlo jasno, da se protiv Crne Gore vode hibridni rat i moje izjave potvrdio je i ukrajinski ministar i Stej dipartment i senatski izvjestaj, izvještaj koji je podnijet Senatu od američke službe bezbjednosti, da ruske službe na Balkanu žele da izazovu sukobe niskog intenziteta, čak takve sukobe sa učešćem i primjenom vojne sile. Drugim riječima najozbiljnije službe svijeta su potvrdile ono što sam ja izneo u medijima," kazao je Trifunović.

Trifunović kaže i da nije bez dokaza govorio o Kneževićevom poslovnom razdoblju na Kipru i tome da je Knežević maltene ostao dužan svima.

"Jako je bitno da građani znaju da gospodin Duško Knežević pod istragom na Kipru, i ja sam se zato uključio jer sam dio međunarodnog  istražnog tima koga su angažovali advokati sa Kipra i porodice oštećene, one porodice koje je gospodin Duško Knežević zavio u crno. Dostavio sam vam dokument da je u 2017. banka Duška Kneževića u Kipru ugašena. Razlog za gašenje njegove banke su aktivnosti nespojive sa bankarstvom, i zato što je oštetio brojne gradjane Kipra. Ja se nadam da ću uskoro u Crnu Goru dovesti i advokate porodica oštećenih sa Kipra i da će se Kipar intenzivno uključiti u gonjenje u istrjenjivanje pravde jer se moraju građani Kipra obeštetiti", kaže Trifunović.

Trifunović još jednom poziva nadležne organe da shvate da posljedice hibridnog rada po Crnu Goru mogu biti velike.

"Svi na svijetu znaju u kom pravcu plovi crnogorski brod, i ukoliko taj hibridni rat se ne spreči i na potezu su vaši političari , vaše službe, oni moraju da zaustave te sile mraka, te sile da uvuku Crnu Goru i njene građane pod njene sankcije, ako se ne zaustave oni, plašim se da kao ekspert iz spoljne bezbjednosti da će Crna Gora postati poprište tuđih sukoba, da će Crna Gora postati ono što mi ne želimo", rekao je Trifunović.

U Crnoj Gori, ocjenjuje Trifunović, trenutno djeluju dva vektora i to kako kaže građani CG treba da znaju. Jedan koji Crnu Goru vidi kao demokratsku, članicu NATO-a i sjutra Evropskoj uniji, i drugi koji Crnu Goru želi da vidi zavisnu, kao partner Rusije i neke evroazijske unije, što bi je, kako zaključuje, direktno odvelo pod međunarodne sankcije.

Dijana Drašković, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније