Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

05. 02. 2019. 07:19 >> 06:49
1

VOLONTERI U ULCINJU

Dnevno podijele oko 400 besplatnih obroka

U humanitaranoj akciji ,,Besplatan obrok“ u kojoj učestvuju građani, privrednici, sportisti i učenici, siromašnim Ulcinjanima podijeljeno je 9.000 besplatnih toplih obroka, 24 traktora drva, namirnice za 110 porodica, a nekoliko kuća je opremljeno namještajem – kazao je za Pobjedu jedan od volontera Sulejman Trumić.

Prema njegovim riječima, akcija je počela 2. janura i, prema procjenama, trajaće sigurno bar do kraja februara.

"Akcija je pokazala da Ulcinj ima potrebu za pokretanjem narodne kuhinje, što će u narednom periodu biti naš prioritet. Radićemo na tome i uvjerenismo da ćemo uspjeti", ističe Trumić.

Kako kaže, svakodnevno je u rad uključeno oko 20 volontera.

"Ne pomažu samo oni, već čitav grad. Ulcinjani su još jednom pokazali humanost i potvrdili da su ljudi velikog srca, spremni da pomognu onima kojima je to potrebno. Iz dana u dan pridružuje nam se sve veći broj građana, kao i privrednika. Žene nam samoinicijativno donose i poklanjaju pripremljene obroke. Osim toga, dva kuvara pripremaju hranu u svojim kućama i donose gotova kuvana jela", objašnjava Trumić.

Počeli su sa pet - šest obroka, koliko su podijelili prvog dan. Sada dnevno podijele od 380 do 410 obroka, a starim i nemoćnim sugrađanima odnose hranu njihovim kućama.

"Nečije malo nekima znači zaista mnogo. Želja nam je da u hladnim danima svaka porodica ima kuvani obrok. Akciju su podržala i djeca iz ulcinjskih škola , kao i Košarkaški klub Ulcinj. Pozivamo sve ljude dobre volje, privrednike, institucije da nam se pridruže i da rade s nama. Svaka pomoć je dobrodošla", poručuje Trumić.

Volonteri obroke dijele na info-punktu koji im je ustupila Turistička organizacija na putu prema Pristanu. Narodne kuhinje postoje u Baru, Beranama, Bijelom Polju, Cetinju i u Podgorici. Najavljeno je da će uskoro biti otvorena i u Nikšiću.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније