Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

05. 02. 2019. 21:15 >> 20:42

SARADNJA

Iskustvo čeških univerziteta značajno za razvoj UCG

Iskustvo čeških univerziteta po pitanju prava intelektualne svojine, značajan su segment za dalju saradnju i razvoj Univerziteta Crne Gore (UCG) koji upravo radi na usvajanju legislative u toj oblasti, saopšteno je iz te obrazovne institucije.

UCG je danas posjetila delegacija Češke, na čelu sa Karlom Raisom, potpredsjednikom Odbora za nauku, obrazovanje, kulturu, mlade i fizičko vaspitanje Poslaničkog doma češkog Parlamenta.

Kako je saopšteno iz Rektorata UCG, razgovarano je o mogućnostima saradnje između čeških i crnogorskih ustanova visokog obrazovanja.

„Iskustvo čeških Univerziteta od procesa pristupa Evropskoj uniji do danas po pitanju prava intelektualne svojine, značajan su segment za dalju saradnju i razvoj UCG koji upravo radi na usvajanju legislative u ovoj oblasti“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će značajna iskustva u realizaciji joint i double degree master programa, programa mobilnosti, kao i u razvoju naučnih centara, takođe biti predmet buduće saradnje.

„Kao značajne pravce u kojima će se uspostaviti saradnja jeste razmjena iskustva u oblasti cjeloživotnog učenja sa Institutom za cjeloživotno učenje, u sastavu Tehničkog Univerziteta u Brnu“, kazali su iz UCG.

Institut će, kako je pojašnjeno, UCG-u prenijeti svoju dobru praksu i mehanizme za realizaciju cjeloživotnih kurseva koje organizuju u saradnji sa privrednim sektorom, odnosno potrebama tržišta rada.

Navodi se da su značajno iskustvo u kontekstu saradnje univerziteta i privrednog sektora prenijeli predsjednik i podpredsjednica Privredne komore Češke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније