Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

06. 02. 2019. 15:49   >>  15:17 1

VELJOVIĆ I MALEJEVA

Odlučni u suzbijanju prekograničnog kriminala

Crnogorska policija pouzdan je partner saradnje SELEC Centru i drugim regionalnim inicijativama, i odlučna je u borbi protiv organizovanog kriminala, saopštio je direktor Uprave policije Veselin Veljović nakon sastanka sa generalnom direktorkom SELEC Centra u Bukureštu Snežanom Malejevom.

Sastanak je bio prilika za razgovor o dugogodišnjoj uspješnoj saradnji koju ostvaruju crnogorska policija i SELEC Centar, a koja je do sada imala konkretne rezultate u borbi protiv organizovanog prekograničnog kriminala.

Direktor Veljović je direktorki Malejevoj zahvalio na podršci koju SELEC Centar u kontinuitetu pruža našoj policiji u domenu razmjene informacija od značaja i sprovođenju mjera i aktivnosti u zajedničkim istragama.

Direktor je još jednom potvrdio da je crnogorska policija pouzdan partner saradnje SELEC Centru i drugim regionalnim inicijativama i da na ovom planu postiže vidljive rezultate, a što je prezentovano i u Radnom dokumentu Evropske komisije o stanju u poglavljima 23 i 24 u Crnoj Gori u kojem je konstatovan napredak u međunarodnoj policijskoj saradnji i borbi protiv organizovanog kriminala.

Direktorka Malejeva je kazala da crnogorska policija ima punu podršku SELEC Centra u sprovođenju aktivnosti od značaja za bezbjednost regiona Jugoistočne Evrope.

Ona je zahvalila crnogorskoj policiji na aktivnom učešću i velikom doprinosu u ostvarivanju strateških i operativnih ciljeva Centra i uspješno sprovedenim akcijama koji su u interesu kako država članica SELEC-a tako i partnera ovog Centra iz Evrope i svijeta, posebno spomenuvši važnost učešća naše policije prošle godine u pet zajedničkih istraga SELEC-a.

Malejeva je podsjetila i na uspješno predsjedavanje Crne Gore Savjetom SELEC Centra 2017. godine, u toku koje su zemlje članice sprovele niz značajnih zajedničkih operacija u borbi protiv kriminala.

Direktorka SELEC Centra takođe je istakla i činjenicu da je Crna Gora u prethodnom periodu nagrađena prvim mjestom za međunarodnu operaciju koju je uspješno sprovela a koju je koordinirao SELEC Centar.

Upravi policije Crne Gore je veoma značajan aspekt međunarodne i regionalne policijske saradnje, tako da će sagledati mogućnost što skorijeg upućivanja crnogorskog oficira za vezu u sjedište SELEC Centra u Bukureštu, u kojem je naša policija od 2009. godine imala oficira kojem je nedavno istekao mandat.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније