Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

08. 02. 2019. 07:35 >> 07:05
4

NEKI NAPUSTILI SJEDNICU

Dio ljekara nezadovoljan vođenjem Ljekarske komore

Sjednica skupštine Ljekarske komore, na kojoj je trebalo da se raspravlja o donošenju Kodeksa medicinske etike i deontologije, protekla je juče burno. Naime, dio delegata, koji su, prema saznanjima Dnevnih novina, nezadovoljan na koji način ovu instituciju vodi predsjednik Aleksandar Mugoša, napustio je sjednicu nakon prve tačke dnevnog reda.

 

Kako je za Dnevne novine kazao Mugoša, riječ je o opstrukciji koja će donijeti štetu, kako ljekarima, tako i građanima.

“Dugo smo radili na važnim aktima koja je trebalo da usvoji Skupština Komore. Među njima je vjerovatno i najznačajniji dokument do sada, a to je Kodeks medicinske etike i deontologije. Pripremili smo i tri velika Projekta za ovu godinu, koja su u isključivom interesu članova Komore, poboljšanja kvaliteta zdravstvene zaštite u javnim zdravstvenim ustanovama, samim tim i u interesu građana naše zemlje. Imali smo goste iz inostranstva koji su govorili o značaju projekata, ja sam se pripremao da govorim o značaju Kodeksa, Pravilnika o solidarnoj pomoći Ljekarske komore Crne Gore i svemu što smo uradili u prošloj godini. Nažalost, jedan broj delegata se isključivo pripremao da opstruira rad Skupštine, tako da se ni nakon četiri sata od početka sjednice nije moglo dalje od 1. tačke dnevnog reda”, naveo je Mugoša.

Prema njegovim riječima, navedeni delegati su sjednicu napustili pod izgovorom da su umorni.

“Uz izgovor da su se umorili i nakon međusobnog prebrojavanja u jednom trenutku su napustili salu. Žao mi je što jedan broj kolega ne želi da razumije napore koje ulažemo da bi vratili povjerenje građana u naš rad. Ta grupa delegata mora znati da nemaju odgovornost samo prema predsjedniku Skupštine, već što je mnogo značajnije, prema svim članovima Komore”, poručio je Mugoša.

Podsjećamo, tri člana Izvršnog odbora Ljekarske komore nedavno su podnijela ostavke ginekolog Vojo Miketić i pedijatri Zorica Babić i Nina Mandić, o čemu je, takođe trebalo da se raspravlja na jučerašnjoj sjednici.

Kako se u pojedinim medijima spekulisalo, razlog njihovih ostavki je neslaganja sa predsjednikom Komore Aleksandrom Mugošom u vezi sa načinom na koji su predstavljeni rezultati ankete Sindikata doktora medicine, koja je pokazala da ljekari prepoznaju prisustvo korupcije u velikom obimu u institucijama koje vode zdravstveni sistem.

Ipak, Mugoša je u izjavi za Dan kazao da troje njegovih kolega “nijednom jedinom riječju nijesu iskazali nezadovoljstvo radom tog organa, već naprotiv poželjeli su nam svaku sreću u daljem radu”.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније