Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

08. 02. 2019. 16:56   >>  16:34 3

VUKOVIĆ U HRVATSKOJ

"Podgorica može mnogo naučiti od Zagreba"

Odnosi Crne Gore i Hrvatske su odlični I zato treba produbiti saradnju Podgorice i Zagreba, saopštili su gradonačelnici dva grada nakon bilateralnog susreta koji je upriličen u okviru manifestacije „Dani Crne Gore u Zagrebu – Kreativna Crna Gora“.

 

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković zahvalio se na podršci manifestaciji Dana Crne Gore u Hrvatskoj.

"Mi smo, kao gradska uprava Podgorice, to iskoristili da organizujemo posjetu i na ovaj način se bolje upoznamo i sa onim što su iskustva grada Zagreba na planu razvoja, tokom poslednih petnaestak godina i da predstavimo šta su naši potencijali u tom smislu.  Odnosi dvije zemlje su izvanredni, na političkom planu, na ekonomskom planu. Naša ideja je da to iskoristimo kako bismo dalje intezivirali komunikaciju i produbili odnos dva glavna grada”, kazao je Vuković.

Dodao je i to da Crnogorska zajednica u Zagrebu ima izvanredan status, u jednom dijelu zahvaljujući Bandiću.

“Insistiramo na ponovnom uvođenju direktne avio linije koja bi povezala Podgoricu i Zagreb. Puno je toga što Podgorica može naučiti od Zagreba. Mi se nadamo da postoji nešto što Zagreb može naučiti od Podgorice", izjavio je Vuković.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić kazao je da su odnosi Crnogorske zajednice i grada Zagreba stalno išli uzlaznom linijom.

“Dogovorili smo da ćemo već do ljeta posjetiti Podgoricu i formalizovati naše odnose koji su kroz istoriju imali uzlazne i silazne putanje, ali imamo puno više onih stvari koje nas spajaju nego razdvajaju. Upravo na tim tačkama dodira možemo da sarađujemo na raznim poljima, od kulture, ekonomije, turizma, do nauke, da dva glavna grada potpišu protokol o međusobnom razumijevanju i prijateljstvu. Nadam se da ćemo to do jeseni realizovati", naglasio je Bandić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније