Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

08. 02. 2019. 17:09 >> 16:44

JANOVIĆ NAJAVIO

Rekonstrukcija kotorskog bazena od 18. februara

Rekonstrukcija bazena "Nikša Bućin" u Kotoru, vrijedna 3,5 miliona eura, počeće 18. februara, te će krajem godine biti u funkciji, saopštio je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

„Danas sa posebnim zadovoljstvom mogu da istaknem da su Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih uz saradnju Uprave za javne radove stvorili sve neophodne uslove za početak realizacije rekonstrukcije jednog od najvažnijih sportskih infrastrukturnih projekata iz oblasti kapitalnih investicija. Problem rekonstrukcije zatvorenog bazena 'Nikša Bućin', koji je postojao od 2014, danas je riješen", rekao je ministar.

Janović je rekao da je to posebna vijest za njegove sugrađane, ali i za vaterpoliste, pogotovo za najmlađe i njihove roditelje.

„Kotor je grad sporta, ali prije svega Kotor je simbol najvećih crnogorskih uspjeha u vaterpolu, zato na ovaj način Vlada Crne Gore ulaganjem u sportsku infrastrukturu i realizaciju ovog projekta, u kontinuitetu pokazuje da želi našoj omladini, djeci, građanima omogući da se na što bolji način bave sportom“, kazao je on.

Sve će biti urađeno u roku i kvalitetno

Direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić je istakao da će nakon uspješno sprovedene tenderske procedure javne nabavke i izbora najboljeg ponuđača radovi na II fazi početi već u ponedjeljak, 18. februara.

„Ovaj objekat je izgrađen još početkom osamdesetih godina, ali pošto nije bilo izdvajanja značajnijih sredstava za njegovo održavanje, bazen se našao u takvom stanju da gotovo nije bio upotrebljiv. Vlada Crne Gore je prepoznala značaj rekonstrukcije bazena, kako za grad Kotor, tako i za Vateropolo savez i sve građane, opredijelila sredstva i ušla u realizaciju jedne ovako značajne i kompleksne investicije", istakao je on.

Ministar sporta i omladine je najavio od sjutra dinamičniju realizaciju projekata na infrastrukturnoj sanaciji i adaptaciji sportskih terena i sportskih sala širom Crne Gore.

„Sada ćemo poseban fokus staviti na naše manje razvijene opštine - Petnjicu, Berane, Mojkovac, Bijelo Polje, Rožaje... Jer Vlada Crne Gore želi da ulaganjem u kapitalne sportske objekte, ali i ulaganjem u kapitalne projekte iz drugih oblasti, građanima u tim opštinama stvori uslove i radi na boljem kvalitetu i unapređenju životnog standarda u tim opštinama“,  Janović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније