Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

08. 02. 2019. 23:15 >> 22:41

U ZNAK JUBILEJA

Poštanska marka u čast Praznika mimoze

Izdavanjem poštanske marke "50. godina Praznika mimoze" Pošta Crne Gore odaje čast tradiciji tog izuzetnog festivala, Herceg Novom i razvoju turizma u našem gradu, poručeno je danas na predstavljanju markice.

Kako su saopštil, na taj način, Praznik mimoze je uvršten među važne događaje u istoriji Crne Gore, koji su zavrijedili prigodno izdanje poštanske marke.

“Praznik mimoze, po kojem je Herceg Novi poznat i prepoznat, turistički je ambasador Crne Gore. Stoga, zaista i zaslužuje da bude predstavljen putem poštanske marke”, istakla je rukovoditeljka Službe za filateliju i međunarodne odnose Pošte Aleksandra Perović.

Ona je podsjetila da su Herceg Novi i Boka našli svoje mjesto na brojnim izdanjima savremenog Poštinog izdavaštva, te pomenula važnu saradnju sa hercegnovskim filatelistima, koji su vrijedni promoteri Crne Gore i nacionalne filatelije.

Poštanska marka, osim svoje primarne, ima i važnu promotivnu funkciju, jer “nalijepljena na pošiljku putuje svijetom i nosi poruku o zemlji iz koje dolazi, predstavlja simbol kulture i ostaje u naslijeđe generacijama”, istakla je PR menadžer Pošte Crne Gore Vesna Goljević Novović.

Kako je kazala, tema za prigodno izdanje uvijek se pažljivo bira, jer se njome promoviše ono što je na poštanskoj marki i uopšte država Crna Gora.

"Izdavanje prigodne poštanske markice znak je koliko je jubilej Praznika mimoze za sve nas značajan", poručio je direktor regionalnog centra pošta Herceg Novi Zoran Kaluđerović.

On je istakao dobru saradnju sa Opštinom Herceg Novi i gradskim preduzećima, za koju vjeruje da će se unaprijeđivati, te dodao da ovih dana pregovaraju sa Turističkom organizacijom Herceg Novi o realizaciji značajnog projekta koji treba da turistima i izdavaocima smještaja unaprijedi i olakša naplatu boravišne takse.

Poštanska marka 50. Praznika mimoze štampana je u tabaku od 20 maraka. Na njoj je stilizovano prikazan cvijet mimoze i dominantan broj godina u ispisu. Dominiraju bijela, zelena i žuta boja. Nominalna vrijednost je 0.50 eura. Marku prati i koverat prvog dana.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније