Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

09. 02. 2019. 13:35 >> 13:05

AKTIVNOSTI ZZZCG U 2019.

Brojne ponude za poslodavce

Zavod za zapošljavanje (ZZZ) u ovoj godini će obilaziti poslodavce kako bi identifikovali njihove kadrovske potrebe, ponudili im usluge posredovanja, ali i predstavili programe koje realizuje i aktuelne subvencije.

Programom rada Zavoda za ovu godinu predviđeno je da u fokusu budu mala i srednja preduzeća, koja najčešće nemaju službe za ljudske resurse, a djeluju na prostoru cijele države.

"Zavod će u ovoj godini prioritet dati poslodavcima koji su posljednjih godina zapošljavali najviše stranaca, s obzirom na to da se najviše zapošljavanja obavlja u jeku ljetnje turističke sezone", navodi se u dokumentu objavljenom na sajtu ZZZ.

To je, kako su objasnili, ciljna grupa prema kojoj će Zavod imati konkretne aktivnosti - obilazak, anketiranje i upoznavanje poslodavaca sa benefitima ukoliko zaposle domaće radnike.

Iz ZZZ su kazali i da će tokom ove godine napori biti usmjereni na povećanje broja poslodavaca koji koriste njegove usluge.

Kvalitetan servis korisnicima, kako su dodali, obezbjeđivaće se putem oglašavanja slobodnih radnih mjesta, informisanja i posredovanja kod sezonskog zapošljavanja i posjete poslodavcima.

"Za ovu godinu planirano je i dalje širenje saradnje sa javnim i privatnim službama za zapošljavanje iz inostranstva na aktivnostima zapošljavanja crnogorskih građana u inostranstvu", navodi se u dokumentu.

Nastaviće se i informisanje građana Crne Gore o mogućnostima i načinima traženja posla u inostranstvu.

Iz Zavoda su kazali da sezonsko zapošljavanje sve značajnije utiče na ublažavanje problema nezaposlenosti, jer se u toku sezone na tim poslovima godišnje angažuje značajan broj nezaposlenih, između devet i deset hiljada.

"Zavod će u ovoj godini intenzivirati aktivnosti u dijelu promocije te usluge kod poslodavaca, kako bi se povećao broj njihovih zahtjeva. U komunikacijama sa poslodavcima nastojaće se da se obezbijedi veći obim stimulisanja sezonske radne snage kako u fazi pripreme, tako i u direktnom radnom angažovanju, kada su u pitanju troškovi prevoza, sanitarni pregledi i smještajni uslovi", objasnili su iz Zavoda.

Poslodavcima će biti na raspolaganju brz i efikasan servis u prostorijama Zavoda, ali isto tako i kvalitetan servis svih savjetnika za rad sa poslodavcima, kroz formu mobilnih timova na terenu.

Iz Zavoda su kazali da će posebna pažnja biti usmjerena na dobre odnose sa poslodavcima bez kojih, kao ključnih aktera na tržištu rada, nema zapošljavanja.

Budžetom Crne Gore za ovu godinu, u dijelu mjera i aktivnosti iz Akcionog plana koji sprovodi Zavod, opredijeljeno je 9,3 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније