Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

09. 02. 2019. 19:24   >>  18:52 1

NA VELIKOJ BOKEŠKOJ FEŠTI

Sajam masline, vina i zdrave hrane u Bijeloj

Sajam masline, vina i zdrave hrane danas je zvanično otvoren ispred Doma kulture u Bijeloj, u okviru Velike bokeške fešte koja je dio programa 50. Praznika mimoze. Prisutni su imali priliku da posjete štandove sa domaćim proizvodima i rukotvorinama i uživaju u kulturno-zabavnom programu.

Kako je saopšteno iz Opštine Herceg Novi program je počeo scenskim prikazom dolaska kapetana Petra Želalića, koji je "podvizima zadivio Evropu" i proslavio svoj kraj. Učestvovali su: mažoret klub "Lili", Kulturno-umjetničko društvo "Igalo" sa kolegama iz Nikšića, Kulturna mreža Bijele, Viteško društvo "Sveti Stefan".

"U ime organizatora, nevladine organizacije Velika bokeška fešta, prisutne je pozdravio Nikola Svilanović, zahvaljujući im se što su dio fešte koja je posvećena pomorstvu, maslinarstvu i kulturi proizvodnje domaće hrane i uzgajanja bilja. Izrazio je zadovoljstvo što se ova fešta našla u program jubilarnog, 50. Praznika mimoze", navodi se u saopštenju.

Svilanović je, kako dodaju iz opštine, istakao da je zadovoljan brojem izlagača koji predstavljaju svoje kvalitetne, proizvode sa ovih prostora, promovišući tako male sredine i domaću proizvodnju.

"Velika bokeška fešta započela je juče akademijom na Bjelskim Kruševicama povodom 140 godina od osnivanja prve škole u tom selu, na kojoj se govorilo o zaslužnim građanima, pomorskim kapetanima kojih je u jednom momentu bilo 36, što potvrđuje da ovo selo sa bogatom tradicijom zavrijeđuje posebnu pažnju", kaže Svilanović.

On je istakao da je u okviru ovog programa, u saradnji sa NVO "Step Koraci" otvorena pješačka staza Bijela-Zlokovići-Bjelske Kruševice, na čijem su uređenju radili članovi NVO "Niskogorci".

Sajam u Bijeloj će trajati i sjutra, kada će biti organizovan prvi maskenbal za djecu u okviru Velike bokeške fešte, od 17 sati u restoranu "Bijela".

U ponedeljak, 11. februara na programu je promocija knjige travara, poznatog mještanina Branislava Popovića i književno veče Vinke Perišić Šarenac sa saradnicima, od 18 sati u restoranu "Bijela".

Svilanović poziva sve prijatelje, građane i goste da se posjete programe u Bijeloj, uz obećanje da će ih dočekati dobri domaćini.

Pored NVO "Velika bokeška fešta", u realizaciji ovogodišnje manifestacije učestvuju Maslinarsko društvo Boka, Mjesna zajednica Bijela, Udruženje žena "Riza" i NVU "Ruža vjetrova" iz Bijele, NVO "Koraci Step", a podršku programu pružile su Opština Herceg Novi i Turistička organizacija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније