Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

10. 02. 2019. 10:30   >>  09:58 1

PODACI CENTARA ZA SOCIJALNI RAD

U posljednjih pet godina seksualno zlostavljano 37 djece

Centri za socijalni rad u Crnoj Gori registrovali su u posljednjih pet godina 37 djece koja su bila žrtve seksualnog zlostavljanja, saopšteno je Danu iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Broj podnesenih prijava centrima bio je veći, ali je nakon postupka utvrđeno da su neke prijave bile neosnovane.

Socijalni radnici kazali su da su počinioci gnusnog djela nad djecom osobe iz svih socio-ekonomskih klasa i razne životne dobi.

"Obično su to starije osobe van porodice, srodnici, komšije, nastavnici, strani državljani, ali u nekim slučajevima i srodnici u prvoj pravoj liniji srodstva otac ili očuh", navode iz Ministarstva.

Na pitanje Dana koliko slučajeva seksualnog zlostavljanja djece je dobilo sudski epilog, u nadležnom resoru kažu da centri za socijalni rad imaju podatak da je na sudu završilo 11 slučajeva.

"Za preciznije podatke nužno je stupiti u kontakt sa nadležim sudovima, a svi slučajevi su prijavljeni Upravi policije. Međutim, u više navrata nakon sprovedenog postupka, prijave seksualnog nasilja nijesu potvrđene", istakli su iz Ministarstva.

Oni su rekli da su centri za socijalni rad preduzimali sve aktivnosti kao podršku žrtvama, a jedna od njih je i izmještanje iz porodice i smještaj u ustanovu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније