Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

12. 02. 2019. 08:11   >>  07:41 1

"AFERA KOVERAT"

Saslušana dva svjedoka

Dva svjedoka saslušana su juče u okviru istrage protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice i funkcionera Demokratske partije socijalista Slavoljuba Stijepovića, koji se tereti za pranje novca putem pomaganja.

Prema saznanjima Pobjede, saslušana su dvojica aktivista Demokratske partije socijalista.

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević dostavio je 11. januara video u trajanju od nepuna dva minuta na kojem se vidi kako Slavoljubu Stijepoviću, tadašnjem gradonačelniku Podgorice, predaje koverat.

Na snimku se direktno ne vide novčanice, već kako Stijepović u unutrašnji džep sakoa stavlja podeblji koverat.

U kratkoj konverzaciji razaznaje se da Knežević pominje brojku od 47.500, potom pominje 50.000, uz opasku da su „njegovi izvršili konverziju“ i još ističe da mu je,tu i priznanica…“ Knežević je iz Londona saopštio da je „novac donirao DPS-u po dogovoru sa Milom Đukanovićem“ i da su „pare iz legalnih izvora“.

Nekoliko dana nakon objave snimka, Specijalno tužilaštvo saslušalo je Stijepovića u svojstvu građanina i otvorena je istraga. Stijepović je u iskazu pred tužiocima negirao iznos novca, ali je istakao da je pare podijelio aktivistima u Zeti za troškove tokom kampanje za parlamentarne izbore 2016. godine.

Specijalno tužilaštvo prošle sedmice je saopštilo da je u okviru istražnog postupka koji se vodi protiv okrivljenog Vlatka Rašovića i drugih, donijelo naredbu o proširenju istrage protiv Duška Kneževića, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije (član 401 Krivičnog zakonika) i krivično djelo pranje novca (član 268 KZ).

Proširenjem istrage protiv Kneževića obuhvaćen je i funkcioner DPS-a, sadašnji generalni sekretar predsjednika države Slavoljub Stijepović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније