Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

12. 02. 2019. 14:31   >>  15:41 4

PRATE MIJEŠANJA DRUGIH DRŽAVA

Atlantski savez pratiće proteste u Crnoj Gori

Atlantski savez pratiće proteste u Crnoj Gori, ali u regionu, kako bi otkrio eventualnu umiješanost stranih elemenata, saopštio je predsjednik Atlanskog saveza Savo Kentera.

Kentera je, nakon brifinga koji je za medije organizovao Atlantski savez, kazao novinarima da je cilj da otkriju i razotrkriju uticaj stranih zemalja i miješanje u unutrašnja pitanja država.

Na pitanje da li će pratiti proteste u Crnoj Gori i regionu i otkrivati eventualne strane lemente, Kentera je odgovorio potvrdno.

On je objasnio da je Atlantski savjet slučajno došao do određenih informacija u vezi sa protestima žutih prsluka u Parizu, ali da je njihov fokus na Crnoj Gori i regionu.

"Podrivanje naših političkih sistema i ostalih demokratskih sistema i otkrivanje svih onih koji na taj način pokušavaju da imaju upliv, oslabe sisteme i unesu haos i nerede u određenim zemljama je jedan od primarnih ciljeva", objasnio je Kentera.

Na pitanje da li je moguće otkriti odakle dolaze hakerski napadi na televiziju Vijesti ali i na ostale medije u Crnoj Gori, on je kazao da se ne bi usudio da u ovom momentu eksplicitno govori o tome.

"Čini se da se radi o dobro osmišljenom napadu, tu se može raditi o različitim varijantama, gdje se mogu određene firme institucije, medijske kuće koristiti kao proksi za te napade", rekao je Kentera.

On je poručio da je potrebna dubinska i kvalitetna analiza da bi se moglo konstatovati ko stoji iza tih napada.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније