Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ youthvibes.rs ]

12. 02. 2019. 16:30 >> 21:37

HEXATORM

Drugi o našim jutjuberima

Zamisli šest tinejdžera, koji se prije toga nijesu poznavali, otvore jutjub kanal i za kratko vrijeme postanu najbolji prijatelji? Iako su na početku svoje YouTube karijere, oni su baš to. Hexatorm je projekat Radio-Televizije Crne Gore (RTCG), nastao u saradnji sa Dojče Vele Akademijom (DW) iz Njemačke i crnogorskom kompanijom za digitalne medije Alicorn, piše poznati tinejdž portal Youthvibes o našim mladim jutjuberima. Njihov tekst prenosimo u cjelosti.

Ko čini Hexatorm?

Anika Vilotić je svestrana gimnazijalka iz Podgorice. Voli jezike, bavi se gimnastikom, izazov su joj adrenalinski sportovi. Balša Lazović je budući arhitekta. Strastveni je gejmer, na Youtube-u najviše voli da gleda skečeve.

Milena Kontić je ljubiteljka tehnologije, filmova i fudbala. Sara Božović je uvijek u društvu svog psa i fotoaparata, kroz čiji objektiv posmatra svijet oko sebe. Irena Marković širi radost i osvaja osmjehom. Hexatorm je, kako kaže Filip Ćuković, usputna stanica na putu do njegove holivudske karijere glumca.

Kako ne žive u istim gradovima, videe snimaju odvojeno. A kada požele da snime zajednički video to je uglavnom na raspustu i na zajedničkim putovanjima.

Njihov kanal je raznovrsnog sadržaja od skečeva, challenga, vlogova, do nekih poučnih videa. Trude se da im videi budu kreativni i drugačji. A kako kažu i da svaki ima svoju zabavnu, korisnu i poučnu stranu.

Zašto baš Hexatorm?

Kako nam Anika kaže o imenu kanala su vijećali jako jako dugo. Prvobitna ideja joj je bila "Hexagon", koja, iako se svima svidjela, nije bila "to to". A onda spojivši njenu i Filipovu ideju "Storm" dobili su Hexatorm.

"Svidjelo mi se to što je Hexatorm kanal i platforma, na kojoj mi mladi možemo da se izrazimo putem video klipova", kaže Milena.

Irena se uvijek zanimala za YouTube, ali nikada nije skupila hrabrost da ga sama otvori. Međutim, kada je vidjela konkurs, odlučila je da presječe i da se prijavi. Sada nam kaže da se tokom radionica najviše opustila i da uopšte nema problem sa nesigurnošću.

Međutim, svako se i dalje susreće sa nekim problemom, samo što to rješavaju zajedničkim snagama.

"Mislim da se sa sigurnošću može reći da je najgore ponavljanje tokom snimanja, kako bi video bio savršen. Ali kada nijesmo umorni, ni to nije problem", kaže Filip.

Ovi mladi jutjuberi nastaviće da kreiraju svoje priče, na teme koje njih zanimaju. Trudiće se da unesu svježinu na jutjub sceni i da svojoj publici omoguće kvalitetan sadržaj.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније