Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Beta ]

12. 02. 2019. 21:40 >> 21:19
1

OD MAJA

Francuska planira novo produženje kontrola na granici

Francuska planira novo šestomjesečno produženje kontrola na granicama od maja 2019, kada istekne sadašnje u pripremama za samit G7 koji će se održati u avgustu u Bijaricu, rekao je danas minsitar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner.

"Poslije šestomjesečnog produžetka koji ističe u maju 2019. želim da zatražim novo produženje da zaštitim i kontrolišem granice naše zemlje posebno u očekivanju sastanka G7 u Francuskoj", rekao je ministar.

Kastaner je govorio o rizicima u odgovoru na pitanja poslanika na skupštinskom odboru za zakone u okviru parlamentarne kontrole nad zakonom o unutrašnjoj bezbjednosti i borbi protiv terorizma.

Francuska je uvela kontrole nad svojim granicama u večeri terorističkih napada 13. novembra 2015.  Od tada se odredba o kontroli granica produžava svakih šest mjeseci, a kao razlog se navodi vrlo velika teroristička prijetnja.

Ne radi se o sistematskim kontrolama već o mogućnosti sprovođenja provjere identiteta na granicama, čime se zemlja izuzima iz propisa o slobodnom šengenskom prostoru.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније