Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

13. 02. 2019. 14:39   >>  14:07

DUALNO OBRAZOVANJE

Učenici Elektrotehničke škole na praksi u Telekomu

Učenici Srednje elektrotehničke škole "Vaso Aligrudić" iz Podgorice, njih 12, počelo je danas praksu u Crnogorskom Telekomu.

Kako je predviđeno memorandumom o razumijevanju koji je prethodno potpisan, u praktičnom radu učestvuju učenici trećeg razreda škole, sa obrazovnih programa elektrotehničar računarskih mreža i sistema, kao i elektrotehničar elektronskih komunikacija.

"Praksa će trajati četiri mjeseca i za to vrijeme učenici će se u Crnogorskom Telekomu upoznati sa radom pojedinih službi i praktičnim pitanjima iz sfere računarskih nauka i elektronskih komunikacija", navodi se u saopštenju.

Direktor za ljudske resurse u Crnogorskom Telekomu Miroslav Janičić, poželio je dobrodošlicu učenicima i kazao da je zadovoljan ostvarenom saradnjom sa Srednjom elektrotehničkom školom.

"Naša kompanija njeguje saradnju sa svim ključnim obrazovnim institucijama u zemlji, a posebno smo posvećeni obrazovanju mladih u STEM oblastima (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika), jer su to vještine koje su presudne za uspjeh u digitalnom društvu. Raduje nas što će od danas i učenici Srednje elektrotehničke škole biti u prilici da uče od stručnjaka iz oblasti telekomunikacija, kao i da se iz prve ruke informišu o aktuelnim trendovima", rekao je Janičić.

On je kazao da će nastaviti da podržavaju razvoj dualnog obrazovanja u Crnoj Gori i da što većem broju mladih ljudi omoguće da steknu i usavršavaju znanja i vještine koje će im omogućiti da odgovore na savremene poslovne izazove koje donosi digitalna transformacija društva.

"Učenici su već prvog dana prakse pokazali veliko interesovanje za rad kompanije, a posebno za način funkcionisanja Telekomove mreže i tehničko upravljanje sistemima i procesima", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније