Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 02. 2019. 17:45   >>  17:12

UGOVORENA REALIZACIJA

Za projekte na Cetinju skoro 5 miliona eura

Uprava javnih radova i Prijestonica Cetinje ugovorili su realizaciju programa "Razvojni projekti Prijestonice" za 2019. godinu. U okviru tog programa Uprava će Prijestonici obezbijediti 4,96 miliona eura za nabavku roba, izradu i reviziju tehničke dokumentacije, izvođenje radova i vršenje stručnog nadzora.

Direktor Uprave javnih radova, Rešad Nuhodžić, danas je sa gradonačelnikom Prijestonice, Aleksandrom Kašćelanom, razgovarao o realizaciji aktuelnih i planiranih projekata.

Oni su se saglasili da je realizacija projekata od velikog značaja za Cetinje, u cilju stvaranja uslova za dalje ulaganje u poboljšanje kvaliteta života građana.

"Oni su, tom prilikom, potpisali ugovor o realizaciji programa 'Razvojni projekti Prijestonice Cetinje' za 2019. godinu, na osnovu kojeg će Uprava javnih radova obezbijediti sredstva Prijestonici Cetinje za nabavku roba, izradi i reviziju tehničke dokumentacije, izvođenje radova i vršenje stručnog nadzora, u visini od 4,96 miliona eura", navodi se u saopštenju. 

Sredstva su, između ostalog, namijenjena za sanaciju sportskih sala Sportsko-rekreativnog centra "Cetinje", izgradnju i rekonstrukciju vodovodne infrastrukture, izgradnju saobraćajnice kroz univerzitetski kompleks.

Planirana je i izgradnja stadiona sa atletskom stazom u naselju Humci, azil za napuštene kućne ljubimce, izgradnju i opremanje Centra za kulturu Prijestonce.

Dio sredstava opredijelejn je i za rekonstrukciju Dječije bolnice, kupovinu nekadašnjeg kompleksa Gornjeg Oboda.

Kako je saopšteno iz Uprave javnih radova riječ je o višegodišnjim projektima, čija će realizacija biti nastavljena naredne godine. 

"Nuhodžić i Kašćelan obišli su i radove na stadionu Fudbalskog kluba 'Lovćen', gdje je u toku izgradnja tribina. Predstavnici izvođača, podgoričke kompanije 'Erlang', saopštili su da radovi teku ugovorenom dinamikom, uprkos kraćem zastoju na izradi armirano betonske konstrukcije, zbog nepovoljnih vremenskih prilika", navodi se u saopštenju. 

Izgradnjom stadiona sa tribinama i pratećim sadržajima, u vrijednosti od 8,96 miliona eura, a čiji se završetak očekuje krajem naredne godine, Cetinje će, kako su kazali, dobiti prestižan sportski objekat, koji će Fudbalskom klubu "Lovćen" i njegovim mlađim generacijama omogućiti kvalitetan rad.

Nuhodžić i Kašćelan su obišli i lokaciju na kojoj je predviđena gradnja rezidentnog objekta za potrebe princa Nikole Petrovića Njegoša. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније