Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

14. 02. 2019. 12:15 >> 11:43

VRIJEDNOST RADOVA 100.000 EURA

Ubrzo rekonstrukcija škole u Pljevljima

Ubrzo će, u skladu sa vremenskim prilikama, početi radovi na totalnoj rekonstrukciji škole “Mihailo Žugić u Pljevljima, Odžak, sredstvima iz donacije ambasade SAD. Vrijednost investicije je preko 100.000 eura, a izvođač radova je izabran, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Iz tog Vladinog resora napominju da su nedavno završili rekonstrukciju dijela gimnazije "Tanasije Pejatović" u Pljevljima.

"Vrijednost investicije je bila oko 30.000 eura, a odnosila se na krov, ali i dio stolarije. Za naredni period Ministarstvo prosvjete planiralo je novu investiciju – 30.000 eura, u zamjenu kompletne stolarije i fasade iste sale", navodi se u saopštenju.

I u rekonstrukciu osnovne škole "Boško Buha", u područnom odjeljenju "Komini", uloženo je oko 30.000 eura.

"U prethodnom periodu urađena je rekonstrukcija, uključujući grijanje i zamjenu bravarije. U ovom područnom odjeljenju postoji i vaspitna jedinica predškolske ustanove 'Eko bajka'. Oko 50.000 eura uloženo je i u osnovnu školu “Dušan Ivović”, gdje je urađeno novo grijanje i rekonstrukcija toaleta", navodi se u saopštenju.

Načelnik Službe za investicije i javne nabavke u Ministarstvu prosvjete Filip Grujić rekao je da su još krajem prošle godine najavili novi, veliki investicioni ciklus kada je riječ o obrazovnoj infrastrukturi.

"Tačnije, budžet Ministarstva za investicije je 2018. godine bio za oko 20 procenata veći od onog 2017, dok je budžet za investicije ove, 2019. godine još za oko 30 procenata veći od prošlogodišnjeg. Dakle, fokus smo, pored podizanja kvaliteta nastave, stavili upravo na obezbjeđivanje optimalnih uslova za boravak đaka. Riječ je o obimnom poslu, uzevši u obzir činjenicu da govorimo o više stotina obrazovnih objekata širom Crne Gore, ali nema sumnje da smo na dobrom putu da značajno korigujemo mnoge infrastrukturne nedostatke iz prethodnog perioda", poručio je Grujić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније