Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

14. 02. 2019. 14:23   >>  14:00

NAJVIŠE VJENČANJA U LITVANIJI

U CG pet brakova na 1.000 stanovnika

Najveći broj sklopljenih brakova u EU bilježi se u Litvaniji, a najmanji u Sloveniji, dok je Crna Gora u sredini, podaci su Evropske statističke agencije objavljeni 14. februara, na dan kada se širom svijeta obilježava Dan zaljubljenih.

U EU se u prosjeku sklope 4,3 braka na 1.000 stanovnika, a daleko veća stopa od prosječne registrovana je u Litvaniji (7,5) i Rumuniji (7,3).

Po gotovo sedam brakova na 1.000 stanovnika bilježi se u Letoniji i na Kipru, pokazuju podaci Eurostata koji se odnose se na 2017. godinu.

U Crnoj Gori na 1.000 stanovnika ide 5,3 braka, u Hrvatskoj 4,9, u Srbiji 5,1 , Makedoniji 6,6 , Albaniji 7,9, a  na Kosovu devet (podaci za Kosovo su za 2016. godinu).

S druge strane u EU je najmanje brakova, tek nešto više od tri na 1.000 stanovnika, zabilježeno u Sloveniji, Italiji, Luksemburgu i Portugaliji, prenosi Euraktiv Srbija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније