Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

16. 02. 2019. 09:11   >>  08:40

NA BOJANI

Naknada za ribarsku kućicu od 228 do 3.500 eura

Vlasnici montažnih ribarskih kućica na rijeci Bojani plaćaće godišnje od 228 do 3.500 eura koliko iznosi naknada za objekte površine do 35, odnosno 100 kvadrata.

To je određeno cjenovnikom početnih naknada koji je utvrdio u januaru Upravni odbor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

Uslov za zakup je da objekat bude evidentiran u katalogu privremenih objekata i da vlasnik posjeduje dozvolu za privredni ribolov, uključujući i dozvole za ribolov kao dopunsku djelatnost.

“Zakup prostora za montažni objekat kiosk, ostava ili garaža za čamce do 35 kvadrata košta 350 eura godišnje, ili deset eura po kvadratu. Za te objekte površine od 35 do 60 kvadrata, naknada iznosi 15 eura po kvadratu. Ako su površine od 61 do 100 kvadrata cijena je 25 eura, a za veće od 100 kvadrata 35 eura”, stoji u cjenovniku.

Za platformu ili terasu naknada se plaća četiri eura po kvadratu. Vez sa nadstrešnicom košta 300 eura godišnje.

“Prema početnoj naknadi za korišćenje prostora luka od lokalnog značaja i ostalih objekata obalne infrastrukture, iznajmljivanje pristaništa plaća se 12 eura po kvadratu. Naknada za sidrište iznosi 0,30 eura po kvadratu koliko i zakup nautičkog opremljenog sidrišta, dok je neopremljeno 0,10 eura po kvadratnom metru”, navodi se u cjenovniku.

Zakup mjesta za izvlačenje ili spuštanje plovila košta od 500 do 1.700 eura godišnje. Ukoliko ima rampu zakup košta 700 eura, naknada za neopremljeno mjesto za kran je 500 eura, a za opremljeno 1.700.

Prema cjenovniku, naknada za komunalne vezove za plovila sportskih organizacija na kojima se vrši obuka, iznosi 0,50 eura po kvadratu. Kada su u pitanju plovila za sport i rekreaciju, u koje spadaju i barke naknada je euro po kvadratu, a za brodice dva eura.

Naknada za komunalne vezove za obavljanje privredne djelatnosti kreće se u rasponu od 0,70 eura po kvadratu, koliko je za tehnička plovila, do dva eura, ako se njima prevoze putnici. Za plovila koja služe za ribolov i slične djelatnosti naknada je 1,50 eura po kvadratnom metru.

Naknada za komercijalni vez iznosi od tri do četiri eura po kvadratu, a suvi vez četiri eura. Suvi vez je inače dio prostora na kopnu koji je namijenjen skladištenju ili odlaganju plovila u cilju čuvanja ili servisiranja plovila. Može biti na otvorenom ili zatvorenom prostoru (hangar).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније