Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 01. 2013. 10:21   >>  25. 01. 2013. 13:44

PREPUCAVANJE RTCG-a I RDC-a

Radnici RDC-a deblokirali prilaz RTCG-u

U pozadini je odluka Skupštine, kojom je bez javne rasprave usvojen budžet po kome se Javni servis obavezuje da plaća 900 000 eura godišnje Radio-difuznom centru, a čija se ustavnost ispituje. Tom odlukom je suspendovan Ugovor iz 1994. kojim je RDC izdvojen iz RTCG.

Direktor Radio- televizije Crne Gore Rade Vojvodić dozvolio je radnicima Radio-difuznog centra da još danas parkiraju privatna i službena vozila ispred zgrade Javnog servisa.  Rukovodstva RTCG-a i RDC-a će tokom dana pokušati da dođu do kompromisa.

Ekipe Radio-televizije Crne Gore jutros nijesu mogle izaći na teren, jer su ulaz u zgradu blokirali radnici Radio- difuznog centra, zato što smatraju da odluka o zabrani da se parkiraju ispred zgrade Javnog servisa nema zakonsko utemeljenje. Direktor RTCG kaže da su radnici RDC-a bili pismeno obaviješteni i da je sve urađeno po zakonu.

Vojvodić kaže da su rukovodioci RDC-a  pristali da razgovaraju sa radnicima i tražili da se postigne kompromis  za parkiranje službenih vozila.

 

Predsjednik borda direktora  RDC-a Slobodan Stanišić kaže da su spremni na dogovor.

Stanišić objašnjava da ni radnici RDC-a nijesu mogli  danas da rade.

 

Dok Vojvodić objašnjava da po ugovoru iz 1994. kojim se RDC izdvojio iz Radio-televizije Crne Gore, radnici Radio-difuznog centra nijesu imali pravo na parkiranje ispred zgrade Javnog servisa, Stanišić tvrdi suprotno.

Potpredsjednik sindikata RTCG Rajko Vukadinović objasnio je da je spor nastao zbog nedefinisanog odnosa poslovanja između državne televizije i RDC.

Radio-televiziji Crne Gore je u junu naloženo da Radio-difuznom centru od 1. januara 2013. godine na ime prenosa signala godišnje plaća 900.000 eura. Vojvodić smatra da je Radio-difuzni centar  u obavezi da besplatno emituje program RTCG zemaljskim putem, jer Javni servis, kao ni njegovi radnici nijesu dobili akcije u tom preduzeću kada je RDC izdvojen iz TVCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније